Praėjusių metų liepos 7-ąją R. Kaukėnas priėmė savo gyvenimo sprendimą – skaudančia širdimi nusprendė padėti tašką 16-lika metų trukusioje krepšininko karjeroje.

„Svarstyti nesvarstau, bet ta mintis „reikėtų grįžti ar ne“ visada yra. Noro vis dar turiu labai daug, bet kol kas dėl sveikatos tai padaryti yra neįmanoma, – tuomet kalbėdamas su Krepšinis.lt vilnietis. – Na, įmanoma, bet geriau nereikia – jau senatvė.“

Tačiau 2017 metų sausio 6-ąją iš Italijos iki Lietuvos atskriejo stulbinanti žinia – be krepšinio gyventi nebegalėjęs 192 cm ūgio gynėjas nusprendė atnaujinti krepšininko karjerą.

„Sena tarka nerūdija“, – tuomet šypsodamasis šią naujieną feisbuke pakomentavo Mindaugas Kuzminskas.

„Esu tikrai išprotėjęs… bet kitaip negaliu“, – atsakė pats R. Kaukėnas.

Mylimo Italijos miestelio „Grissin Bon“ komandos marškinėlius vėl apsivilkęs lietuvis aikštelėje vaizdo tikrai negadina: nors ir yra vyriausias ekipos narys – demonstruoja vienus solidžiausių rodiklių.

Per iki šiol 11 sužaistų Italijos čempionato rungtynių R. Kaukėnas aikštelėje vidutiniškai praleisdavo 21 minutę ir per šį laiką rinkdavo 7,4 taško ir atlikdavo 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Terminatoriaus“ ir „Geležinio“ pravardes jis užsitarnavo ne be reikalo: gyvenimas išbandymų Rimui nepagailėjo, tačiau juos visus įveikęs jis vis grįždavo ant parketo.

Žmogus, kuriam 2007 metais trūko kairiojo kelio kryžminiai raiščiai, į aikštelę sugrįžo dar stipresnis nei anksčiau. Jo nepalaužė net ir po ketverių metų pasikartojusi trauma. Išbandymą R. Kaukėnas atlaikė, nors jam jau buvo net 34-eri. Jis lengvu rankos mostu galėjo nutraukti savo karjerą. Bet ne, jis vėl stojosi, kad galėtų daryti tai, ką myli labiausiai – žaisti krepšinį.

Net ir praėjusiame sezone krepšininką kankino traumos: iš pradžių jis kelioms savaitėms iš rikiuotės iškrito dėl įplyšusio šlaunies raumens, o kiek vėliau treniruotės metu lietuviui ne tik plyšo peties raumuo, bet ir skilo kaulas. Visgi daktarai pastarosios problemos nepastebėjo, todėl R. Kaukėnas su šia trauma rungtyniavo net du mėnesius!

2000 metais „Seton Hall“ (JAV) universitete studijas baigęs krepšininkas per savo karjerą jėgas spėjo išbandyti Izraelio, Belgijos, Vokietijos, Ispanijos ir Italijos čempionatuose.

Pirmą kartą marškinėlius su užrašu „Lietuva“ jis užsivilko 2001 metais, o paskutinį – 2012-aisiais vykusiose Londono olimpinėse žaidynėse. Tačiau per šiuos 11 metų jam pavyko iškovoti vos vienintelį medalį – Europos čempionato bronzą, laimėtą 2007-aisiais Ispanijoje.

Ir nors į rinktinę R. Kaukėnas jau tikrai negrįš, tačiau norėtųsi 40-mečio proga jam palinkėti savo kovotojo charakteriu aikštėje ir toliau džiuginti Lietuvos krepšinio sirgalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)