Kaip maras daugumą pasaulio čempionatui besirengiančių komandų šienaujančios traumos aplenkia Lietuvos ekipą, bet nervingumo prideda ir jai.

D. Adomaitis po pergalės prieš Pietų Korėją 86:57 piktinosi, jog varžovų lyderis Ricardo Ratliffe'as dusyk turėjo būti išsiųstas iš aikštės – „natūralizuotas“ vidurio puolėjas iš JAV surinko keturias asmenines pražangas, nors lietuvių treneriui atrodė, kad buvo vertas dešimties.

Kai D. Adomaitis sušuko teisėjams taip garsiai, kad buvo girdėti ir priešingoje aikštės pusėje esančiose „Samsan World Sports Center“ arenos tribūnose, pats buvo nuramintas pražanga.

„Vyko kibus, aštrus žaidimas. Gal norėdamas pasaugoti žaidėjus, vengdamas traumų treneris buvo šiek tiek agresyvesnis. Juk važiuojame į čempionate, o čia – tik draugiškos rungtynės“, – sakė J. Valančiūnas.

Jis pats jau pačioje mačo pradžioje „susipažino“ su R. Ratliffe'o alkūne, kuomet pastarasis kepštelėjo uteniškiui per veidą.

Vėliau du „centrai“ ne kartą grūmėsi abiejose aikštės pusėse vienas prieš vieną, ir Pietų Korėjoje žaidžiantis amerikietis anaiptol nebuvo lengvas kąsnelis Memfio „Grizzlies“ atstovui.

JV baigė mačą pelnęs 20 taškų, bet pataikęs mažiau nei pusę metimų „iš žaidimo“ (8/18). R. Ratliffe'as atsakė 24 taškais. Tiesa, kovoti dėl atšokusių kamuolių vos 199 cm ūgio vidurio puolėjui sekėsi prasčiau nei J. Valančiūnui: pirmasis jų sugriebė 8, lietuvis – 15.

„Pradžia buvo sunki, galbūt rungtynių laikas – neparankus. Bet negalime ieškoti pasiteisinimų, reikia priprasti, persilaužti. Smagu, kad antroje pusėje užduotis įvykdėme ir laimėjome. „Atsirišo“ krepšys, pataikėme metimus po pirmo perdavimo ir taip susikūrėme persvarą“, – komentavo 27-erių aukštaūgis.

Anot jo, darbo komandai bus apstu ir per paskutinę pasirengimo savaitę.

„Taisome gynybą, kalbėjimą tarpusavyje, judėjimą, pagalbas, šlifuojame derinius. Dar ruošiamės, nesame šimtu procentų pasirengę čempionatui“, – teigė J. Valančiūnas.

Pirmajam mačui Seule treneris D. Adomaitis neregistravo Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio. Pastarasis šeštadienį planavo žaisti, bet dėl prastos savijautos paskutinę minutę jį pakeitė Martinas Gebenas.

Kontroliniame keturių komandų turnyre Pietų Korėjos sostinėje lietuviai sužais dar dvejas rungtynes: sekmadienį (nuo 11.30 val. Lietuvos laiku) su Angola ir antradienį (nuo 12 val.) su Čekija.

Tuo baigsis daugiau nei mėnesį trukęs pasirengimas pasaulio pirmenybėms, ir D. Adomaitis paskelbs galutinę komandos sudėtį, kuri persikels į Donguaną.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Savo ruožtu, antrą kartą iš eilės į planetos pirmenybes iškopusi Pietų Korėja grumsis B pogrupyje su Rusija, Argentina bei Nigerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)