Bauda strategui skirta už necenzūrinės leksikos vartojimą ir neetiškus pasisakymus spaudos konferencijoje, vykusioje po šeštadienio rungtynių su Prancūzija.

Apie tai rinktinės treneris papasakojo duodamas paskutinį savo interviu žiniasklaidai, Nankino arenoje. Nors pats strategas baudos dydžio neįvardijo, Krepšinis.lt žiniomis bauda šveicarijos frankais yra penkiaženklė, o eurais siekia beveik 10 tūkst.

Dar 1500 Šveicarijos frankų krepšinio federacija sumokėjo už FIBA organizacijai paduodą protestą po rungtynių su Prancūzija. Protestas patenkintas nebuvo.

„Yra oficialiai atsiųstas raštas“, – pripažino D. Adomaitis. – Jeigu norite susimokėti kitą baudą, aš galiu pasakyti. Bet blogiausias dalykas mano darbe yra tas, kad aš negaliu pasakyti visos teisybės. Nes aš galiu per daug pasakyti. Visgi nenoriu aš čia kalbėti per daug, viskas dar iki pabaigos neaišku, dar bus kažkokios apeliacijos. Nesinori ant emocijų kalbėti, bet su krepšiniu viskas turi būti ne taip.“

Paskutinių čempionato rungtynių pabaigoje paramą D. Adomaičiui išreiškė ir Nankino arenoje susirinkę Lietuvos sirgaliai, kurie turnyro rengėjai – FIBA organizacijai – skyrė necenzūrinę skanduotę.

Paklaustas, ar ją girdėjo, D. Adomaitis nusijuokė. „Girdėjau, šaunuoliai fanai. Manau, jie pasakė tai... Blemba, kad tik neprisišnekėčiau čia, dar vieną baudą gausiu. Jie pasakė, ką galvoja ir kaip jaučiasi“, – nusijuokė treneris, dar sekmadienį pranešęs, kad palieka rinktinės vyriausiojo trenerio postą.

D. Adomaitis sutiko su teiginiu, kad krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio kėdė yra vienas iš karščiausių postų Lietuvoje.

„Tiek negatyvo per savo gyvenimą nebuvau turėjęs. Pirmas klausimas prieš priimant sprendimą buvo šeimoje. Dar prieš priimdamas sprendimą treniruoti rinktinę aš susisodinau žmoną ir dukras ir paklausiau – ar jūs pasiruošusios tam? Nes to šūdo bus labai daug. Ar jūs pasiruošusios, kad ir mokykloje galite gauti.

Ir jeigu vėl reikėtų priimti sprendimą, aš vėl kalbėčiausi su šeima ir sprendimas vėl būtų „taip“. Nes mano šeima myli tą žaidimą. Vaikai užaugo aikštelėje, žmona pragyveno didelę gyvenimo dalį greta krepšininko-legionieriaus, būdavo greta aikštelės, tribūnose. Ne į grožio salonus vaikščiojo. Taip yra“, – sakė D. Adomaitis.

Paskutinėse savo rungtynėse pasaulio krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė pirmadienį Nankine 74:55 (19:14, 19:10, 14:15, 22:16) nugalėjo Dominikos Respublikos krepšininkus ir L grupėje užėmė galutinę trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)