Vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniavusio krepšininko NBA karjera sutapo su fizine jėga ir tvirtu kontaktu paremto krepšinio dominavimu. Aukštaūgis iš Australijos pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniavo 1991-2001 metais.

Pirmuosius du su puse už Atlanto praleistų metų Longley atstovavo tuometiniams lygos autsaideriams Minesotos „Timberwolves“, tačiau 1993-94 metų sezone vidurio puolėjas buvo išmainytas į Čikagos „Bulls“ klubą.

Vėjuotojo miesto ekipoje australas rungtyniavo iki 1997-98 metų pabaigos ir su Michaelo Jordano vedama „Bulls“ komanda tris kartus tapo NBA čempionu. Sėkmingiausiu jam tapo paskutinis karjeros Čikagoje sezonas, kuriame aukštaūgis fiksavo 11,4 taško ir 5,9 atkovoto kamuolio vidurkius.

Karlas Malone'as, Lucas Longley

Longley teko grumtis ir su Lietuvos rinktine – 1996-ais Atlantoje ir 2000-ais Sidnėjuje jo atstovaujama Australija nusileido mūsiškiams mūšiuose dėl olimpinių bronzos medalių.

„Deja, mano atsiminimai apie susitikimus su Lietuva nėra geri. Bet aš myliu lietuvių krepšinio kultūrą, ji viena geriausių pasaulyje. Jie mums yra tikra rakštis, jie netgi bandė pavogti mūsų (žalią ir auksinę) spalvas. Rungtynėse juos įkvėps sirgalių mušami būgnai ir siunčiama energija“, – prieš artėjančią akistatą kalbėjo vienas iš Andrio Lemanio asistentų.

Longley manymu, šių metų Lietuvos rinktinės žaidimo braižas nėra ryškiai pakitęs lyginant su jo profesionalaus krepšininko karjeros metu matyta stilistika.

„Jie yra klasikinė lietuviška komanda. Jei prieš mėnesį, kai dar nebuvau analizavęs jų žaidimo, būtumėte paklausę manęs kaip jie žaidžia, mes kartu būtumėme nupiešę būtent tokį vaizdą, kokį matome šiandien. Jie stato daug dvigubų užtvarų, puikiai pildo derinius, o greitame puolime jiems pakanka mirktelėti vienas kitam“.

Lucas Longley

Paprašytas išskirti stipriąsias lietuvių žaidimo puses treneris išvardino daugybę prieš rungtynes australams neramumą keliančių žaidimo elementų. Pasak Longley, mūsiškių stiprybę sudaro ne tik individualus žaidėjų talentas, bet ir kovingumas bei per ilgus žaidimo kartu metus sukaupta patirtis.

„Jie turi pakankamai aukštaūgių, kad sukeltų problemų baudos aikštelėje, ir pakankamai metikų. Jie yra tiesiog gera krepšinio komanda – gerai organizuota, disciplinuota – ir jie atiduoda visą širdį. Ir jie yra labai stiprūs tarptautiniame krepšinyje, kadangi nuolat dalyvauja aukšto lygio turnyruose. Ne daug kas gali tuo pasigirti“.

Kalbėdamas apie kitą artėjančio mūšio barikadų pusę daugiausiai dėmesio NBA čempionas skyrė Jutos „Jazz“ komandai atstovaujančiam Joe Inglesui. Rungtynėse su Senegalo rinktine tik vieno rezultatyvaus perdavimo iki trigubo dublio pritrūkęs krašto puolėjas Longley akyse yra svarbiausias Australijos rinktinės krepšininkas.

„Kai Joe susikaupia gynyboje, mes žaidžiame labai galingai, nes jis turi ilgas rankas ir puikiai išmano šią žaidimo pusę. Tai jo pagrindinės gynybinės stiprybės. Labai svarbu, kad Joe būtų aktyvus tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje, jo žaidimas gynyboje yra centrinis mūsų rinktinės variklis.

Joe Inglesas, Lamina Sambe

Jis yra labai, labai svarbus. Pavadinčiau jį kertiniu mūsų komandos akmeniu. Nemanau, kad tai ką galėtų ką nors nustebinti. Tos rugntynės, kuriose Joe nesiseka gynyboje, mums visada būna labai sunkios“.

Australijos ir Lietuvos rinktinių akistata Donguane įvyks šiandien, 14 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)