Pasaulio čempionatui besirengiančios Serbijos ir Lietuvos rinktinės Belgrade tarpusavyje žais vėlų šeštadienio vakarą – 22 val. mūsų laiku. Pirmadienį abi komandos tarpusavyje susitiks dar sykį – antrosios rungtynės vyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Būtent „Žalgirio“ arenoje paskutiniu metu ir treniruojasi Lietuvos rinktinė – čia prieš skrydį į Serbiją ir buvo surengta trumpa spaudos konferencija.

Kaip atskleidė D. Adomaitis, Belgrade Lietuvos rinktinė jau žais visa jėga – pirmą kartą per kontrolines rungtynes ant parketo turėtų pasirodyti ir Jonas Valančiūnas, praleidęs susitikimus su ispanais ir suomiais.

„Užbaigėme „užkrovimo“ etapą, o dabar pereisime daugiau į žaidybinį ritmą, bus daugiau rungtynių – per 7 dienas sužaisime 4 kartus. Turime savo tikslus, žinome ką daryti. Treniruotėse kažką jau pavyko nuveikti, šlifavome žaidimą. Dabar per rungtynes matysime, kaip pasiruošėme, – kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris. – Faktas, kad dabar svarbiausia užduotis šlifuoti žaidimą su kartu su J. Valančiūnu ir Domantu Saboniu aikštelėje. Žiūrėti, kas negerai, ką reikia keisti. Tai mūsų pagrindinė užduotis šiame pasirengimo etape.“

Anot D. Adomaičio, J. Valančiūno prisijungimas prie komandos treniruočių buvo labai sklandus.

„Jonas prisijungė labai sėkmingai. Džiugina tai, kad visų žaidėjų fizinė forma jau yra vienoda. Darbą visi padaro iki galo, nebereikia nieko individualizuoti. Nėra ir traumų“, – tvirtino treneris.

Paklaustas, kaip vertina itin galingą sudėtį subūrusių serbų rinktinę, D. Adomaitis pripažino, kad šie varžovai pajėgumu „ant popieriaus“ išsiskiria iš daugelio komandų ir netgi gali pretenduoti į pasaulio čempionų titulą.

„Serbai – stiprūs oponentai. Tokie, kurie gali išryškinti tavo klaidas, išskirti vietas, ties kuriomis tu turi dirbti kuo daugiau. Jeigu žiūrint vien į sudėtį, tai yra viena talentingiausių komandų, jau laimėjusi nemažai medalių ir, galbūt, jau subrendusi laimėti ir visą čempionatą, – pažymėjo D. Adomaitis. – Bus įdomu pamatyti, kaip mūsų aukštaūgiai kovos prieš varžovų „centrus“ Bobaną Marjanovičių, Nikola Milutinovą ir kitus. Visgi, treniruotės yra viena, o kai išeini į aikštę ir sutinki tokius vyrus – tai jau kas kita.“

„Be abejo, Nikola Jokičius taip pat yra išskirtinis krepšininkas. Tai žaidėjas, kuris NBA lygoje beveik nuolat rinko trigubus dublius. Ne veltui jis gavo maksimalų kontraktą stipriausioje lygoje“, – pridūrė treneris.

Būsima mūsiškių varžovė Australijos rinktinė šios savaitės viduryje jau paskelbė galutinį į Kiniją vyksiančių žaidėjų dvyliktuką, tačiau D. Adomaitis to daryti dar neketina. Į Belgradą vyks visi 15 rinktinės stovykloje dirbančių kandidatų.

„Kiekviena komanda, kiekvienas treneris sprendžia savo problemas. Visi savaip mato pasiruošimą. Taip, tam tikras komfortas, kai tu turi visus 12 žaidėjų ir gali mažiau kreipti dėmesio į rotaciją, šansų suteikimą. Tačiau toks yra australų sprendimas, O mes nusprendėme šiek tiek kitaip“, – pažymėjo jis.

Anot D. Adomaičio, į varžovų sudėtis jis kol kas nesižvalgo ir fakto, kad kita lietuvių varžovė Kanada gerokai susilpnėjo lyginant su išplėstine sudėtimi, nekomentavo.

„Nieko apie tai negalvojame, žiūrime į savo daržą, stengiamės pasiruošti maksimaliai gerai. Ateis laikas, tada ir galvosime“, – pabrėžė strategas.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

Ką artėjant rugtynėms su Lietuva žiniasklaidai kalbėjo serbų treneris Aleksandras Džordževičius, galite paskaityti čia.

O čia – Milošo Teodosičiaus mintys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)