14 taškų persvarą ketvirtame kėlinyje turėję serbai buvo ramūs iki momento, kai Italijos krepšininkai surengė įspūdingą spurtą 15:0 ir išsiveržė į priekį.

Tačiau per likusias kelias minutes šturmui visas jėgas atidavusi Italijos rinktinė taškų pelnyti nesugebėjo, o šalto dušo nupilti serbai surinko 7 taškus ir šventė pergalę.

Nugalėtojams Bogdanas Bogdanovičius pelnė 15 taškų, Stefanas Jovičius – 11, Nikola Milutinovas – 10 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Italijos nacionalinėje ekipoje Marco Belinelli buvo rezultatyviausias su 18 taškų, 15 taškų pridėjo Danielis Hackettas, po 11 – Danilo Gallinari ir Luigi Datome.

Serbija iki šiol laimėjo visas 7 kontrolines rungtynes, Italija iš 9 rungtynių laimėjo 4.

Kitose kontrolinėse rungtynėse Venesuela 81:74 nugalėjo būsimus Lietuvos rinktinės varžovus planetos pirmenybėse Senegalo krepšininkus, o turkai 72:64 įveikė Puerto Riką.

Brazilijos rinktinė dvikovoje su būsimo pasaulio krepšinio čempionato šeimininke Kinija tik ketvirtame kėlinyje sugebėjo pasiekti lūžį ir iškovoti pergalę 90:84.

Nugalėtojams Vitoras Benite pelnė 23 taškus, Leandro Barbosa – 19, Cristiano Felicio – 16, Bruno Caboclo – 13 (9 atk.k.). Kinijos rinktinėje išsiskyrė Guo Ailunas ir Yi Jianlianas, atitinkamai pelnę 22 ir 20 taškų.

Juodkalnija penktadienį Kinijoje žaidė kontrolines rungtynes su Iranu ir šventė pergalę 89:77. Nugalėtojams 17 taškų pelnė Nikola Vučevičius, 13 – Marko Todorovičius, 12 – Suadas Sehovičius.

Lietuvos rinktinė šeštadienį Seule šeštadienį žais kontrolines rungtynes su Pietų Korėjos krepšininkais, vėliau jos varžovėmis bus Angola ir Čekija. Šiais mačais Dainiaus Adomaičio auklėtiniai baigs pasirengimą planetos pirmenybėse, tuomet paaiškės ir galutinis rinktinės žaidėjų dvyliktukas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Pietų Korėjoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)