Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau šiandien popiet užsakomuoju reisu iš Palangos skris į Pamploną, kur penktadienį sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Ispanijos rinktine. Tačiau į išvykos rungtynes vyks ne visi rinktinės krepšininkai.

Pirmąsias kontrolines rungtynes praleis tiek D. Sabonis, tiek Jonas Valančiūnas bei dar trys rinktinės senbuviai: Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis ir Renaldas Seibutis.

Anot Domanto, dabar svarbiausia kuo greičiau grįžti į gerą sportinę formą.

„Smagu atvykti į Lietuvą, visus matyti čia rinktinėje, laikas darbui“, – po ketvirtadienio treniruotės džiaugėsi „Pacers“ aukštaūgis.

Vasarą D. Sabonis spėjo pailsėti ir su šeima, ir su draugais laiką leido Ispanijoje, turėjo laiko aplankyti JAV.

„Norėjau pailsėti po sezono NBA, vėliau mėnuo iki rinktinės stovyklos jau pradėjau sportuoti treniruočių salėje, reikėjo po truputį pratinti kūną prie fizinių krūvių.

Čia kol kas su Jonu dirbome atskirai, individualiai. Ką nuveikėme? Reikia kuo greičiau grįžti į gerą sportinę formą, tai dabar pagrindinis uždavinys“, – kalbėjo pirmąsias kontrolines rungtynes su ispanais praleisiantis D. Sabonis.

Anot aukštaūgio, neturėtų kilti bėdų žaidžiant „penktoje“ ar „ketvirtoje“ pozicijose.

„Man nėra didelio skirtumo. Rinktinėje ruošiesi žaisti tiek vienoje, tiek kitoje pozicijose. Turi būti pasiruošęs, o su Jonu žaisti kartu – jokia naujiena.

Pernai vasarą turėjome patirties. Jonas centre su visais daužosi, o man greta – kitokie uždaviniai (šypsosi). Prieš metus buvo neblogai, tą reikia tęsti toliau“, – prisiminęs patirtį žaidžiant su Jonu Valančiūnu kalbėjo D. Sabonis.

Pirmosios rungtynės Pasaulio čempionate vyks rugsėjo 1-ą dieną su Senegalo rinktine. Susitikimas prasidės 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku).

Antrasis susitikimas su Kanados rinktine vyks rugsėjo 3-ią dieną, taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku), o grupės kovas rinktinė baigs rugsėjo 5-ą dieną dvikova su Australijos ekipa. Susitikimo pradžia taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku).

Į kitą etapą pateks po dvi geriausias grupės komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)