„Les Bleus“ Kiniją kol kas dažo savo mėlyna pergalės spalva, tad visus tris mačus (78:74 prieš Vokietiją, 103:64 prieš Jordaniją, 90:56 prieš Dominikos Respubliką) pirmame etape laimėjusioje komandoje nuotaikos – puikios.

Bent jau pasižiūrėjus į A. Toupane'ą prancūzų treniruotės Nankine pabaigoje taip drąsiai galima teigti.

27-erių lengvasis krašto puolėjas atliko šokio judesius, bandė koja žongliruoti kamuoliu ir plačiai šypsojosi bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje išvydęs veidus, kuriuos pamena nuo tų laikų, kai vilkėjo žalią aprangą.

2017-2018 metų sezone su „Žalgiriu“ iki Eurolygos finalo ketverto nukeliavęs prancūzas vėliau pasidavė Pirėjo „Olympiakos“ vilionėms, bet Graikijoje negavo tiek progų pasireikšti, kiek tikėjosi, nesulaukė ir žadėtos didesnės algos.

Praėjusį balandį A. Toupane'as dėl vėluojančio atlyginimo paliko Pirėjo klubą, o kitą sezoną jau rungtyniaus Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ir tenkinsis Europos taurės krepšiniu.

Tuo metu nacionalinėje komandoje krepšinio „lengvaatlečio“ akcijos palengva kyla – debiutavęs rinktinėje 2017-ųjų Europos čempionate, planetos pirmenybėse jis vidutiniškai renka dvigubai daugiau taškų (5,7) ir rungtyniauja po 14 minučių.

Buvusio žalgiriečio interviu – apie jo karjeros vingį, akistatą su pažįstamais Lietuvos rinktinė ir prancūzų pasirodymą Kinijoje.

Axelis Toupane'as

– Apibūdinkite, kaip Prancūzijai klostosi šis pasaulio čempionatas? – Krepšinis.lt paklausė A. Toupane'o

– Kol kas sekasi visai gerai. Ypač – gynyboje, bet kartu ir metimai krenta, ir pabėgti į greitas atakas pavyksta. Tad bendrai nėra kuo skųstis.

– Naujoje grupėje turėsite varžytis su Lietuva ir Australija. Jaučiate, kad turnyras intensyvėja?

– Laukia dvi puikios komandos, du sunkūs mačai. Turime būti tam pasiruošę ir demonstruoti geriausią krepšinį.

– Kuo jums atrodo pavojinga Lietuvos rinktinė?

– Lietuva – labai solidi komanda, itin stipri baudos aikštelėje, kur turi JV ir Sabonį. Visa jų žaidimo sistema veikia labai neblogai, komanda žaidžia atletišką krepšinį, gerai ginasi.

Bus didelė kova. Mums svarbiausia – žaisti savo krepšinį, spausti varžovus gynyboje, palaikyti aukštą tempą ir dalintis kamuoliu.

– Jums asmeniškai smagu žaisti su Lietuva?

– Taip, pamatysiu daug pažįstamų veidų. Gydytojas, Jankis, Ulė (Vytautas Kailius, P. Jankūnas, Edgaras Ulanovas – Krepšinis.lt). Bus tikrai linksma.

– O prieš kurį lietuvį žaisti linksmiausia?

– Jankį, be abejo. Ir gydytoją.

Lietuvos rinktinės antro pasaulio čempionato etapo tvarkaraštis

– Ar esate patenkintas savo vaidmeniu rinktinėje?

– Taip, kol kas viskas neblogai. Laimime, todėl esu patenkintas.

– O ar likote patenkintas savo karjeros tęsiniu po „Žalgirio“ – „Olympiakos“ gretose viso sezono taip ir nesužaidėte.

– Tai buvo sunkus sezonas. Niekas negalėjo nuspėti, kad taip atsitiks. Deja, metai visai komandai buvo tikrai nelengvi, o man asmeniškai – taip pat. Ne tokio sezono tikėjausi, bet kartais to neišvengsi. Žiūriu į priekį, dirbu, toliau tobulinu savo žaidimą. Išgyvensiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)