„Varžovai kelia didelę grėsmę, – ESPN pabrėžė G. Popovichius. – Tai viena iš tų komandų, kuri gali, be abejonės, laimėti viską. Nesakau to vien dėl to, kad esu čia, Melburne. Tai – tiesiog faktas. Jie buvo arti titulo prieš tai, ir jie alkani pergalių. Australai – talentingi, gali žaisti kietą, fizinį žaidimą. Nėra abejonės, kad tai yra vieni pagrindinių čempionato favoritų.“

Australijos rinktinė, vedama Patty Millso, kurį San Antonijaus „Spurs“ klube treniruoja pats G. Popovichius, 2016 metų olimpiadoje pralaimėjo mūšį dėl bronzos medalių ispanams.

JAV rinktinė į „FIBA 2019“ turnyrą vyks gerokai nukraujavusi – čia didžiausios žvaigždės bus Kemba Walkeris, Khrisas Middletonas ir Brookas Lopezas, kurie kartu pasirodė vos penkiose NBA visų žvaigždžių rungtynėse.

Praėjusį mėnesį prie Bostono „Celtics“ ekipos prisidėjęs K. Walkeris tvirtino, kad kritika JAV rinktinei suteikia daugiau motyvacijos žaidėjams, kurie Kinijoje gins čempionų titulą.

„Mums nerūpi tos kalbos. Norime čia būti, o visos tos kalbos tik suteikia papildomos motyvacijos. Turime grupę žaidėjų, kuriems nerūpi, ar jie laikomi favoritais, ar ne. Esame alkani pergalių, eisime ir mėginsime laimėti auksą“, – sakė jis.

Planetos pirmenybėse JAV nacionalinės ekipos kapitono pareigas dalinsis K. Walkeris, Jutos „Jazz“ žvaigždė Donovanas Mitchellas ir „Celtics“ gynėjas Marcusas Smartas.

Australija kontrolinėse rungtynėse mėgins nutraukti 55 metus besitęsiančią pralaimėjimų JAV rinktinei seriją. Nuo 1964 metų amerikiečiai laimėjo visas 25 rungtynes prieš Australiją.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)