Lietuviai 91:95 nusileido Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniams, kuriuos į pergalę skraidino 27 taškus surinkusio Bogdano Bogdanovičiaus metimų papliūpos.

Šeimininkai Kaune, kaip ir šeštadienį Belgrade, nemažą dvikovos dalį turėjo persvarą savo rankose, vis dėlto vieni čempionato favoritų vėl paskutinėmis minutėmis įrodė savo klasę.

Ir nors Dainius Adomaitis po mačo džiaugėsi gavęs krūvą vertingos informacijos, žaidėjai tikino, kad pralaimėjimas – skaudus lyg tai būtų ne draugiškos, o oficialios rungtynės.

„Namie, prie savo žiūrovų žaidėme truputį geriau, bet vėl kartojosi tos pačios klaidos rungtynių pabaigoje. Neišlaikėme atstumų tarp žaidėjų, vienas kitam trukdėme. Jei vienas su kamuoliu, tai kiti stovi arba „kerta“ į tą pačią vietą keliese. Kol kas daugiau trukdome vienas kitam nei padedame.

Tikrai yra daug taisytinų dalykų. Yra taktika, deriniai nubraižyti, bet kai pradedame žaisti, pamirštame šaltą protą. Jeigu nusprendėme žaisti per Joną Valančiūną, taip ir darykime, jei nutarėme atakuoti per Domantą Sabonį, laikykimės plano, o ne bandykime kiekvienas“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, apgailestavo P. Jankūnas.

Vyriausias rinktinės krepšininkas, kurį praėjusį sezoną kaip širšės gėlė traumos, taip pat bandė, ir jam sekėsi visai neblogai.

Įsitraukęs į rungtynes po keitimo, P. Jankūnas pradėjo nerangiai kaip ir ankstesniuose trijuose kontroliniuose lietuvių mačuose: Renaldo Seibučio jam adresuotas kamuolys nulėkė į dausas, vienas prieš vieną 35-erių veteraną suvystė Nikola Jokičius.

Tačiau kai P. Jankūnas pradėjo mėtyti, pro šalį neprašovė nė karto: taiklūs buvo abu dvitaškiai, tritaškis ir visos 6 baudos. Iš viso puolėjas pelnė 13 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Tikrai neblogai, daug dalykų pasiteisino, jam pavyko bausti priešininkus puolime tiek žaidžiant „ketvirtu“, tiek „penktu“ numeriu“, – apie P. Jankūno pasirodymą atsiliepė D. Adomaitis.

„Lankai labai gerai pažįstami, – šyptelėjo Nemuno saloje šeimininkauti įpratęs Kauno „Žalgirio“ senbuvis. – Tiesiog kartais būna tokių dienų, kai viskas krenta.“

Tačiau savo pasirodymo jis nesiėmė vertinti ir klausimą, ar iki antrojo mačo su serbais jautė grėsmę dėl vietos galutinėje komandos sudėtyje, perleido trenerių štabui.

„Čia jau ne aš sprendžiu, čia treneriai sprendžia, ir jie žiūri, kas jiems tinka, kas ne“, – sakė P. Jankūnas.


Mačui šeimininkų gretose nebuvo registruoti Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius.

Pirmąją komandų tarpusavio akistatą šeštadienį Belgrade sėkmingiau pabaigą sužaidę šeimininkai laimėjo 72:68, tačiau neteko pėdą susižeidusio gynėjo Milošo Teodosičiaus, kuris veikiausiai negalės padėti komandai Kinijoje.

Prieš tai lietuviai ruošdamiesi planetos pirmenybėms 70:78 nusileido Ispanijai ir 80:60 sutriuškino čempionate nedalyvausiančius suomius.

Savaitės pabaigoje D. Adomaičio auklėtiniai tęs repeticijas Espo mieste: penktadienį susitiks su šeimininke Suomija, šeštadienį – su Rusijos ekipa. Namuose Lietuvos rinktinė iki kelionės į Kiniją daugiau nežais, o pasirengimo ciklą užbaigs kontroliniu turnyru Pietų Korėjoje.

Planetos čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)