2017-aisiais, kai rinktinės vairą jau buvo perėmęs Dainius Adomaitis, E. Ulanovas pateko į galutinę rinktinės sudėtį ir dalyvavo Europos čempionate, kuriame rinko po 7,2 taško ir komandoje pagal rezultatyvumą pasidalijo 5-6 vietas su Adu Juškevičiumi.

Prieš 2019-ųjų pasaulio pirmenybes startavo FIBA „langų“ sistema – dėl šios organizacijos ir Eurolygos tvarkaraščių nesuderinamumo, Kauno „Žalgiryje“ žaidžiantis Edgaras dalyvavo tik dvejose rungtynėse, tačiau per jas aikštėje vidutiniškai praleido net po 31 min. – intensyviu darbu abiejose aikštės pusėse jis prisidėjo ir prie bene ryškiausios lietuvių pergalės atrankoje, kai mūsiškiai pernai rugsėjį svečiuose 84:83 palaužė NBA žvaigždes į savo gretas subūrusius kroatus.

Tiems, kurie pirmą kartą čia atvažiuoja, tikrai gali būti šiek tiek neįprasta, šiek tiek kitaip.
Edgaras Ulanovas

Ruoštis 2019-ųjų pasaulio čempionatui Lietuvos rinktinė liepos 22-ąją ir vėl susirinko Palangoje. Trečią kartą tarp „Vanagupės“ viešbutyje susibūrusių rinktinės kandidatų yra ir E. Ulanovas.

27-erių metų 199 cm ūgio puolėjas neslepia, kad minėtų patirčių su nacionaline komanda jam jau pakako, kad galėtų pasijusti tikru rinktinės šeimos nariu.

„Tikrai nebėra to jaudulio, koks buvo pirmą kartą. Nors į stovyklą pirmą sykį atvykau būdamas ne toks jau ir jaunas – 24-erių, vis tiek viskas buvo kitaip. Net ir lyginant su 2017-aisiais, čia jau jaučiuosi lyg žuvis vandenyje – visus pažįstu, tiek medicinos personalą, tiek kitus darbuotojus. Visi komandoje spėjo „apsitrinti“ ir per tuos vadinamuosius „langus“, tačiau tie „langai“ tikrai nėra tas pats, kas ši stovykla prieš pagrindinius turnyrus.

Tiems, kurie pirmą kartą čia atvažiuoja, tikrai gali būti šiek tiek neįprasta, šiek tiek kitaip, – kalbėdamas su Krepšinis.lt šyptelėjo E. Ulanovas. – Vis tiek į pagrindinę komandą jau renkame tai, ką šalyje turime geriausio, dėmesio netrūksta. Bus įdomu pamatyti, kaip seksis šiemet.“

Per keletą paskutinių sezonų E. Ulanovas tapo svarbiu Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Žalgirio“ komandos žaidimo sraigtu.

Ir nors D. Adomaitis pirmą treniruočių stovyklos dieną užsiminė, kad lengvojo krašto puolėjo pozicijoje tarp kandidatų vyraus didelė konkurencija (be E. Ulanovo, šioje pozicijoje gali rungtyniauti ir Rokas Giedraitis, ir Eimantas Bendžius, ir Arnas Butkevičius, ir Jonas Mačiulis, ir netgi Mindaugas Kuzminskas), gana sunku įsivaizduoti, jog galingų Europos klubų taikiniu tarpsezonyje tapęs Edgaras liktų už galutinio rinktinės dvyliktuko borto.


Jokių kliūčių vasarą vykti į rinktinės stovyklą E. Ulanovui nedarė ir „Žalgirio“ klubas, pretenzijų dėl rinktinės turėjęs atrankos ciklo metu.

„Klubas šiuo atveju liko nuošalyje, sprendimai palikti žaidėjams. Ir jeigu kviečia į rinktinę – kaip tu gali į ją neatvykti be rimtos priežasties? Juk smagu, įdomu, giname šalies garbę. Apskritai, žiūrint tiek į mūsų grupę, tiek į visas čempionato rinktines (grupės varžybas lietuviai pradės kartu su Australija, Kanada ir Senegalu, – red. past.), mes Kinijoje tikriausiai nebūsime favoritai, tačiau yra puiki proga tuo pasinaudoti.

Juk neturint favorito etiketės galima labai gražiai ir smagiai pasirodyti“, – tam tikrų galimų paralelių tarp rinktinės ir „Žalgirio“ komandos, su kuria dvejus metus iš eilės iškopė į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, įžvelgė E. Ulanovas.

Trumpai prisiminęs šios vasaros klubinės rinkos įvykius, E. Ulanovas dar kartą patvirtino, kad vasaros viduryje sulaukė rimto susidomėjimo iš Milano „Olimpia“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubų. Iki liepos 12 d., pasinaudojus kontrakte numatyta galimybe, puolėjas už išpirką galėjo palikti „Žalgirį“, bet galutinio susitarimo nei su Italijos, nei su Rusijos klubais krepšininko agentas nepasiekė.

„Išpirkos suma buvo nemaža – galbūt Milano klubui ji pasirodė per didelė, o gal netenkino ir mano paties pasiūlytos sąlygos, kad rašytis noriu tik ilgesnės trukmės kontraktą. O kalbant apie Krasnodaro pasiūlymą, man pačiam labiausiai netiko tai, kad komanda nežaidžia Eurolygoje“, – teigė E. Ulanovas, tvirtinęs, kad džiaugiasi ir toliau liekantis „Žalgiryje“.

Tiesa, anot paties krepšininko, ateinantis sezonas Eurolygoje „Žalgiriui“ gali būti išskirtinai sunkus.

„Sezonas intriguoja vien pasižiūrėjus į tai, kokiomis pavardėmis stiprinasi kai kurie Eurolygos klubai. O žiūrint į savo daržą matome, kad keičiame pusę komandos. Bus tikrai nelengva. Bet tuo pačiu ir įdomu, kad galime varžytis tokiame lygyje ir priimti tai kaip iššūkį“, – sakė E. Ulanovas.

Planetos pirmenybės Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietisbe kluboPG
2.Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“PG
3.Žygimantas JanavičiusPrienų „Skycop“PG
4.Renaldas SeibutisSaragosos „Tecnyconta“SG
5.Adas Juškevičius„Nanterre 92“SG/PG
6.Marius GrigonisKauno „Žalgiris“SG
7.Rokas GiedraitisBerlyno ALBASF/SG
8.Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“SF/PF
9.Mindaugas Kuzminskasbe kluboSF/PF
10.Edgaras UlanovasKauno „Žalgiris“SF
11.Jonas MačiulisAtėnų AEKSF/PF
12.Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“SF
13.Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“PF
14.Paulius JankūnasKauno „Žalgiris“PF
15.Domantas SabonisIndianos „Pacers“PF/C
16.Jonas ValančiūnasMemfio „Grizzlies“C
17.Martinas GebenasKauno „Žalgiris“C
18.Martynas EchodasVilniaus „Rytas“C



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)