Rungtynių pradžioje Kanada dažnomis klaidomis pati palengvino gyvenimą lietuviams – vien pagrindinis atakų organizatorius Cory Josephas pametė kamuolį keturis kartus.

Lietuvos rinktinė atsakė įvairiapusišku puolimu, kuris anaiptol neapsiribojo NBA milžinais J. Valančiūnu ir Domantu Saboniu. Tiesą sakant, jiems tekųsi vaidmenį netgi sunku būtų pavadinti pagrindiniu: iniciatyvos ėmėsi vis kitas žaidėjas.

Per pirmas 8 minutes taškais pasižymėjo šeši Lietuvos krepšininkai, o Edgaras Ulanovas tris kartus sėkmingai įveikė varžovą žaisdamas vienas prieš vieną.

Regis, varžovai nebuvo tam pasiruošę, nes daugiausiai dėmesio skyrė savo baudos aikštelės gynybai nuo J. Valančiūno.

„Tikėjomės to, ir galbūt tai net išėjo mums į naudą“, – džiaugėsi aukštaūgis, pats pataikęs 5 iš 6 dvitaškių, viso pelnęs 13 taškų, atkovojęs 8 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Pirmą kėlinį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai laimėjo 24:14, 17-ą min. pirmavo 39:23.

Liko išspręsti vieną problemą, kurios vardas – Kyle'as Wiltjeras. Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija) klubo naujokas laidė tritaškius vieną po kito ir iki pertraukos surinko 15 taškų, o po klaidų priepuolio pasveikusi Kanada per minutę spurtavo 7:0 ir išlygino žaidimą.

Bet antrajai dvikovos daliai lietuviai jau buvo sukaupę 10 taškų persvarą, kurią dar labiau kapitalizavo trečiajame ketvirtyje, prieš lemiamą atkarpą solidžiai pirmaudami 70:54.

NBA čempionas Nickas Nurse'as parpuolęs ant kelių meldė teisėjų pasigailėti, vienu ypu keitė net keturis krepšininkus, tačiau nuo likimo nepabėgo.

„Dongguan Basketball Center“ arenos tribūnoje stebint Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generaliniam sekretoriui iš Graikijos Andreasui Zagkliui, lietuviai šventė gražią ir pelnytą pergalę.

„Neleidome jiems bėgti, mesti laisviems, gana neblogai padirbėjome gindamiesi. Po to beliko tik užpulti.

Visi žaidėme kaip komanda, nebuvo vieno lyderio, kuris primetė 50 taškų. Skirstėme kamuolį, radome nedengiamus žaidėjus. Visi kamuolį pačiupinėjo, visi turėjo galimybių susikurti progą metimui. Toks ir turi būti krepšinis, dėl to ir laimėjome“, – sakė J. Valančiūnas.

Nugalėtojų gretose taškų pelnė 11 žaidėjų – „tuščias“ liko tik vos minutę žaidęs Rokas Giedraitis.

Antrą pergalę H grupėje pasiekusi Lietuvos rinktinė kartu su australais užsitikrino kelialapį į antrą pasaulio čempionato etapą, Kanadai ir Senegalui lieka tik varžytis dėl 17-32 vietų.

„Aišku, palengvėjo. Bet niekas dar nebaigta. Atvažiavome čia ne tik tam, kad grupės barjerą įveiktume, norime eiti dar toliau, todėl turime išlaikyti koncentraciją“, – paklaustas apie peržengtą „mirtininkų“ grupės slenkstį, neslėpė J. Valančiūnas.

O pasiteiravus, ar papildomos satisfakcijos prideda pergalė prieš buvusį trenerį Toronto „Raptors“ klube N. Nurse'ą, kuris rungtynių išvakarėse žadėjo „išspardyti užpakalį“ J. Valančiūnui, Memfio „Grizzlies“ gretose karjerą tęsiantis aukštaūgis šypsojosi.

„Jam išspardyti užpakalio nenorėjau, jis nežaidžia. O šiaip... Nežinau, gal ir išspardėme“, – nutęsė uteniškis.

Primename, kad pirmą etapą lietuviai užbaigs ketvirtadienį su australais, Kanada susitiks su Senegalu.

Kitose antradienio rungtynėse Australija turėjo vargo su afrikiečiais ir laimėjo tik 81:68.

Pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)