Savaitgalį bendraudamas su žurnalistais jis patvirtino, kad nacionalinės komandos pasiruošimas Pasaulio taurei stringa dėl lėšų stygiaus, rinktinė viliasi sulaukti Sporto ministerijos pagalbos.

„Negaliu tiksliai pasakyti, kada komanda keliaus į Kiniją. Dėl šios komandos krepšinio federacija daro labai daug.

Šį kelią pradėjome prieš daugiau nei metus, federacija finansuodavo kiekvieno atrankos „lango“ keliones.

Per kiekvieną rinktinės „langą“ turėjome atsivežti žaidėjus, juos nuskraidinti į rungtynes, apgyvendinti, apmokėti draudimą. Visa tai federacija darė tikėdama, kad ministerija vykdys savo pažadą mus palaikyti.

Mes vis dar tikime ir viliamės, kad Sporto ministerija laikysis pažado ir parems mus iki mums išskrendant į Kiniją“, – rinktinės vadovą cituoja Nigerijos krepšinio federacijos svetainė.

Buvęs rinktinės žaidėjas tvirtino, kad lėšų trūkumas gali būti tikras stabdis ruošiantis planetos krepšinio čempionatui.

„Komanda yra čia Nigerijoje. Mes tikimės, kad jie (Sporto ministerija) sureaguos ir imsis veiksmų, nes mes nežinome, kada išvyksime.

Šiuo metu neturime pinigų. Federacija laukia Ministerijos žingsnių ir viliasi, kad bus skirtos lėšos kelionei į Kiniją“, – kalbėjo rinktinės vadovas.

Jis jau kreipėsi į Nigerijos prezidentą Muhammadu Buhari, kad šis išgelbėtų komandą nuo tarptautinės gėdos.

Anot rinktinės vadovo, rinktinės žaidėjai yra talentingi, motyvuoti, pasirengę tinkamai atstovauti savo šaliai, bet lėšų stygius yra pagrindinė bėda.

M. Adamu teigia, kad Nigerija taptų pirmąja šalimi, kuri patekusi į pasaulio čempionatą jame nedalyvautų dėl lėšų stygiaus.

„Nuėjome ilgą kelią. Turime labai gerą, ambicingą, motyvuotą komandą. Mes tikimės, kad Prezidentas pabandys pagelbėti šiems vaikinams ir mūsų komanda dalyvaus planetos pirmenybėse“, – vylėsi rinktinės vadovas.

Nigerija artėjančiame pasaulio čempionate varžysis B grupėje kartu su Argentina, Pietų Korėja ir Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)