Australijos ekipa 70:90 (20:25. 16:21, 24:21,10:23) nusileido savo būsimai varžovei pasaulio čempionato grupėje, visą būrį savo ryškiausių žvaigždžių praradusiai Kanadai.

Po dviejų kėlinių australai atsiliko 36:46, per trečią kėlinį šeimininkai šiek tiek sumažino savo deficitą, tačiau vis tiek buvo besivejančiųjų vaidmenyje – 60:67.

Nors sirgaliai tikėjosi lemiamo šturmo, viskas susiklostė priešingai – paskutinį ketvirtį aikštėje dominavusi Kanada iškovojo triuškinamą pergalę.

18 taškų nugalėtojams pelnė buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas, pataikęs 4 iš 6 tritaškių ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Andrew Nembhardtas ir Kazo Kajami-Keane'as pridėjo po 12 taškų.

Tuo metu Australijos rinktinės gretose rezultatyviausias buvo 20 taškų surinkęs Patty Millsas, realizavęs 4 iš 13 tritaškių.

Jam sėkmingai talkino būsimas „Žalgirio“ vidurio puolėjas Jockas Landale'as, pelnęs 18 taškų (8/11 dvit.), atkovojęs 8 kamuolius ir sirgaliams padovanojęs ne vieną efektingą epizodą.

Joe Inglesas pralaimėjusiems surinko 11, o Andrew Bogutas – 10 taškų (13 atk. kam.).

Abi komandos itin dažnai atakavo iš toli. Kanadiečiai pataikė 13 iš 32 tolimų metimų (40 proc.), australai – 6 iš 34 (17 proc.).

Australijos rinktinė prarado 15, Kanados – 9 kamuolius.

Pažymėtina, kad mačas toli gražu nepriminė nieko nelemiančio kontrolinio susitikimo. Aikštėje nestigo emocijų, priekaištų arbitrams, o rungtynių pabaigoje teisėjai turėjo skirti susikibusius Kyle'ą Wiltjerą ir J. Landale'ą.

Po kelių dienų komandos tarpusavyje žais dar kartą.

Pasaulio čempionate Kanada ir Australija kausis vienoje grupėje su Senegalu ir Lietuva.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis
FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)