Tačiau nepaisant keliasdešimties netekčių, amerikiečiai vis dar išlaiko planetos pirmenybių favoritų statusą – tiesa, lažybų kontoros jų triumfo tikimybę nuo 85 procentų numušė iki 65, kas jau tikrai nebeatrodo kaip garantuota baigtis.

Visgi vyriausiasis JAV rinktinės treneris Greggas Popovichius padarys viską, kad jo auklėtiniai dar kartą apgintų čempionų titulą. Tam tikslui San Antonijaus „Spurs“ klubo strategas, vasarą išgirdęs net trisdešimt „ne“ iš pačių garsiausių NBA žvaigždžių ir dar keliolika neigiamų atsakymų iš lygos vidutiniokų, paskelbė galutinį penkiolikos kandidatų sąrašą.

Į treniruočių stovyklą Las Vegase pirmadienį rinksis: Bamas Adebayo (Majamio „Heat“), Harrisonas Barnesas (Sakramento „Kings“), Jaylenas Brownas (Bostono „Celtics“), Kyle'as Kuzma (Los Andželo „Lakers“), Brookas Lopezas (Milvokio „Bucks“), Kyle'as Lowry (Toronto „Raptors“), Khrisas Middletonas (Milvokio „Bucks“), Donovanas Mitchellas (Jutos „Jazz“), Masonas Plumlee (Denverio „Nuggets“), Marcusas Smartas (Bostono „Celtics“), Jaysonas Tatumas (Bostono „Celtics“), P. J. Tuckeris (Hjustono „Rockets“), Mylesas Turneris (Indianos „Pacers“), Kemba Walkeris (Bostono „Celtics“) ir Thaddeusas Youngas (Čikagos „Bulls“).

Primename, kad amerikiečiai olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose neklumpa jau 13 metų. Jie laimėjo net 43-is pastaruosius savo mačus, o paskutinę nesėkmę patyrė dar 2006-aisiais Japonijoje, kai pusfinalyje su LeBronu Jamesu, Dwyane'u Wade'u ir Carmelo Anthony sensacingai 95:101 nusileido Graikijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)