Iki pertraukos 14 taškų pelnęs JV mačą baigė jų savo sąskaitoje turėdamas 18, o tokiam kraičiui surinkti Memfio „Grizzlies“ atstovui pakako 15 min.

Tiek jis, tiek kitas rinktinės NBA bokštas Domantas Sabonis pro centimetrų ir įgūdžių stokojančią Suomijos priekinę liniją kartais skverbėsi tiesiog kiaurai. Neatsilikti bandė ir ketvirtame kėlinyje estafetę perėmęs Martinas Gebenas, dukart iš eilės pirmas nuskuodęs į greitą ataką.

„Žaidimas dviem „dideliais“ yra mūsų jėga. Toks mūsų tikslas – kuo labiau susižaisti, ypač po krepšiu su Domu. Martinas? Super, daro tai, ką reikia daryti. Į aikštę žengia su energija, neatsipalaidavęs. Perspektyvus, geras žaidėjas“, – vertino J. Valančiūnas.

Lietuviai Espe pataisė savo šios vasaros pergalių ir pralaimėjimų balansą draugiškose rungtynėse (2/3), vis dėlto įveikus pasirengimo ciklo pusiaukelę aukštaūgis išvadų daryti neskuba.

„Visi kartu žaidėme tik trejas rungtynes, todėl trūksta teisingo derinių išpildymo, tarpusavio supratimo, susikalbėjimo gynyboje. Nieko, tvarkomės. Bet aš juk netreniruoju komandos, negaliu pasakyti, ar esame gerame kelyje, ar jau patenkinti pasiektais darbais.

Prieš suomius, rodos, viskas buvo gerai, bet šeštadienį jau laukia rusai, matysime, kaip bus. Negali atsipalaiduoti, būtina toliau sukandus dantis dirbti ir bandyti pagerinti žaidimą. Kaip žinome, mūsų grupė pasaulio čempionate bus labai stipri. Turime būti pasiruošę 100 procentų“, – kalbėjo 27-erių uteniškis.

Trijų komandų kontrolinis turnyras Espe skirtas pažymėti Suomijos krepšinio 80-mečiui. Įdomu, jog pirmąkart susibūrusi Suomijos rinktinė taip pat žaidė su lietuviais – 1939-ųjų Europos krepšinio čempionate Kaune šeimininkai naujokus „nuskalpavo“ rezultatu 112:9.

Rungtynes apie 7 tūkst. vietų turinčioje „Metro“ arenoje, kurioje įprastai šeimininkauja ledo ritulys, stebėjo per 4 tūkst. žiūrovų.

Primename, kad Klaipėdoje lietuviai suomius įveikė 80:60.

Šeštadienį D. Adomaičio auklėtiniai Espe išmėgins jėgas su Rusijos nacionaline komanda, rungtynių pradžia – 19 val. Sekmadienį tarpusavyje dar sužais suomiai ir rusai – beje, būtent pastarieji paskutiniame atrankos ture užkirto kelią Suomijai į pasaulio čempionatą.

Kitą savaitę Lietuvos rinktinė keliaus į Pietų Korėją, kur trejomis rungtynėmis su šeimininkais, Angola ir Čekija užbaigs pasiruošimą planetos pirmenybėms.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)