Tarp ankstyvų laimingųjų gali atsidurti ir Lietuvos rinktinė, kuriai užtektų Donguane įveikti Kanadą. Ši daug lemsianti H grupės dvikova prasidės 14 val. 30 min. mūsų laiku.

Ketvirtą turnyro dieną atidarys kitas to paties pogrupio susitikimas tarp Australijos ir Senegelo krepšininkų (nuo 10 val. 30 min.), o iš viso antradienį laukia aštuoni mačai – po du E, F, G ir H grupėse, kuriais ir baigsis antrasis varžybų turas.

Portalas Krepšinis.lt pateikia visą antradienio kovų tvarkaraštį.

Antradienis, ketvirta čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

10 val. 30 min. AUSTRALIJA – SENEGALAS (H grupė)

Gniuždančiu 54 taškų skirtumu lietuviams pralaimėję senegaliečiai (47:101) vargu bau, ar tikisi kiek rimčiau pasipriešinti ir australams, kurie po pergalės pirmame ture 108:92 prieš Kanadą tik sustiprino savo, kaip grupės favoritų, statusą.

11 val. 00 min. JUODKALNIJA – NAUJOJI ZELANDIJA (F grupė)

11 val. 30 min. JAPONIJA – ČEKIJA (E grupė)

11 val. 30 min. VOKIETIJA – DOMINIKA (G grupė)

14 val. 30 min. LIETUVA – KANADA (H grupė)

Lietuviai, pergalės atveju, užsitikrintų vietą kitame etape ir tuo pačiu eliminuotų kanadiečius iš tolesnės kovos, o suklupę dar turėtų šansų atsitiesti paskutiniame ture, kai susigrums su australais. Tiesa, jei jau patirsime nesėkmę prieš Kanadą, labai svarbu, kad ji būtų kuo mažesniu skirtumu, nes tai būtų lemiamas kriterijus trims komandoms – Lietuvai, Australijai ir Kanadai – surinkus vienodą pergalių skaičių.

15 val. 00 min. BRAZILIJA – GRAIKIJA (F grupė)

Grupės lyderių akistata, kurioje vietos publika lauks skambesnio Giannis Antetokounmpo pasirodymo nei pirmame ture, kai šis pasitenkino 10 pelnytų taškų, o ir žaidė tik 16 minučių.

15 val. 30 min. JAV – TURKIJA (E grupė)

Kone identiškais rezultatais čempionatą pradėję amerikiečiai (88:67 prieš čekus) ir turkai (86:67 prieš japonus) antradienį ne tik išsiaiškins savo tarpusavio santykius, bet ir galbūt tai, kas taps grupės nugalėtojais.

15 val. 30 min. JORDANIJA – PRANCŪZIJA (G grupė)

Čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirstytos į 8-ias grupes: A, B, C, D, E, F, G ir H. Pirmas dvi vietas kiekviename pogrupyje užėmusios ekipos (16) žengs į kitą etapą, kuriame vėl varžysis grupėse: I, J, K. L.

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupę įveikusiomis rinktinėmis. J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys pajėgiausios E ir F grupių ekipos, L pogrupį – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį keliaus po dvi stipriausias ekipas, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Rinktinės, kurios neįveiks jau pirmojo grupių etapo barjero, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t. t.).

Primename, kad pirmą kartą šiame FIBA turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)