„Didžiąją rungtynių dalį, sakyčiau, nežaidėme savo penktu bėgiu, gal ketvirtu. Pirmavome 10-12 taškų, viskas gerai, bet nebuvo to spurto, kurį atlikome pabaigoje ir, ačiū Dievui, iškovojome pergalę“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Prie pergalės 9 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais prisidėjęs puolėjas teigė, kad net ir didesnis skirtumas šioje dvikovoje nebuvo „saugus“.

„Kanada yra tokia komanda, kuri gali padaryti neįtikėtiną spurtą. Australai pirmavo 17 taškų, bet kanadiečiai išlygino ir netgi persvėrė rezultatą. To visą laiką prisibijojome. Nėra ko norėti, gera komanda“, – pastebėjo M. Kuzminskas.

Dar kartą Lietuvos rinktinė parodė, kad yra universali komanda – vienas iš rezultatyviausių žaidėjų – Edgaras Ulanovas, davęs gerą impulsą, ardęs varžovų gynybą po krepšiu ir pelnęs 13 taškų.

„Pas mus yra komanda, nėra vien J. Valančiūnas, D. Sabonis ar M. Kalnietis. Prisideda vis kiti ir kol kas visa tai pavyksta. Žaidžiame kaip komanda, – įžvalga dalijosi puolėjas. – Man labiausiai džiugu, kad atsarginių suolas padeda ne tik aikštelėje, bet ir už aikštės ribų. Kai sėdi pats ant suolo, atrodo, kad esi aikštėje. Jaučiasi komandinė dvasia, reikia to nepamesti. Kol gerai, tol gerai, bet bus ir sunkių momentų, svarbiausia – komanda.“

Anot M. Kuzminsko, lietuviai gerai susitvarkė su Kevinu Pangosu (3 taškai – 1/5 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 1/2 baudos), tačiau neatleistinų klaidų padarė dengdami Kyle'ą Wiltjerą. Pastarasis pelnė 24 taškus.

„Su K. Wiltjeru padarėme neatleistinų klaidų, buvome susitarę, bet ne visada įvykdėme. K. Pangosas nesužaidė, sužaidė K. Wiltjeras. Nesusikalbėjimas, turėjome keistis gynyboje , o K. Wiltjeras išnaudojo mūsų gynybos klaidas“, – sakė jis.

Krepšininkas pasidžiaugė, kad pavojingai rungtynių pabaigoje kritęs Arnas Butkevičius išvengė rimtesnių sužeidimų: „Ačiū Dievui, kad viskas gerai, džiugu, kad žengiame ne tik pergalingai, bet ir be traumų. Pats Arnas sakė, kad krito apie pusvalandį.“

Paskutines H grupės rungtynes Lietuvos rinktinė žais ketvirtadienį 14.30 val. su taip pat dvi pergales iškovojusia Australijos nacionaline ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)