Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmose H grupės rungtynėse dominavo tiesiog negailestingai – Senegalo rinktinė buvo sutriuškinta 101:47 (27:10, 21:11, 29:12, 24:14).

Varžovai prankoti absoliučiai pagal visus statistinius komponentus – užtenka pasižiūrėti vien į bendrą komandų efektyvumo koeficientą, kuriame lietuvių pranašumas yra tiesiog nepadorus: 143-29.

Pertraukos metu lietuviai rūbinėje užtruko vos keletą minučių. Kaip po mačo pasakojo E. Ulanovas, rinktinės treneris krepšininkams davė vieną labai konkretų ir karišką nurodymą – lyg per tikrą mūšį.

„Buvo pasakyta, kad svarbiausia – nė vieno žingsnio atgal“, – trenerio nurodymą jokiu būdu neatsipalaiduoti prisiminė krepšininkas, pats per 16 min. pelnęs 2 taškus, atkovojęs 2 kamuolius ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Apie tai, kodėl lietuviai norėjo įveikti varžovus kuo didesne persvara, papasakojo Marius Grigonis, o E. Ulanovas pažymėjo, kad sėkmingai susidoroti su pirmuoju iššūkiu lietuviams padėjo tobulai įvykdytas D. Adomaičio planas.

„Žinojome varžovų stipriąsias puses, žinojome kur patiems atakuoti. Gerai pasiruošėme“, – dėstė puolėjas. – Nuo to laiko kai čia atvažiavome, atsakingai ruošėmės. Ir pasakyti, kad viskas buvo labai lengva, negali. Labai džiaugiamės, kad maksimaliai atidavėme visas jėgas. Nors buvo atkarpų, kur Senegalas padarė kelis spurtus, bendrame kontekste viskas tikrai puiku. Viskas prieš akis.“

Iki šiol pasaulio krepšinio čempionatuose Lietuvos rinktinės rekordas buvo pergalė 41 taško persvara –1998-aisiais mūsiškiai 97:56 sutriuškino Pietų Korėją. Sekmadienio rungtynės su senegaliečiais baigėsi nauju rekordu – užfiksuotas 54 taškų skirtumas.

„Smagu, kažkas debiutavo, kažkas eilines rungtynes sužaidė. Tikrai labai smagu, – neslėpė žalgirietis. – Ketvirtam kėliniui įpusėjus jau žinojome, kad rungtynės mums buvo labai geros ir teliko jomis mėgautis. Buvo tikrai daug gerų momentų, kuriuos mes su kantrybe, neforsuodami išnaudodavome iki paskutinių atakos sekundžių – tai veikė labai gerai.“

Visgi rungtynės su Senegalu jau tėra istorija. Kitą svarbų žingsnį Lietuvos rinktinei reikės padėti antradienį, kai 14.30 val. bus žaidžiama su Kanados rinktine.

Pergalės atveju lietuviai iš karto užsitikrintų teisę tęsti kovą dėl medalių, taip iš jos eliminuodami Nicko Nurse'o auklėtinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)