Jei pralaimėjimas australams situaciją komplikavo, prastai pasibaigęs mūšis su prancūzais lėmė, jog antro etapo L grupėje lietuviai geriausiu atveju gali užimti tik trečiąją vietą, reiškiančią, kad pirmenybės Lietuvai baigsis pirmadienį.

Tą dieną mūsiškiai sužais nieko nebelemiantį susitikimą su Dominikos Respublika. Į ketvirtfinalį keliaus kol kas be pralaimėjimų žengiantys prancūzai ir australai.

Dvikovos pabaiga kėlė daug apmaudo Lietuvos rinktinei ir jos sirgaliams.

Į lemiamą šturmą Manto Kalniečio įkvėpta Lietuvos rinktinė pakilo ketvirtajame kėlinyje, kurio pradžioje spurtavo 12:2 ir iš varžovų persvaros paliko 1 tašką (66:67).

Netrukus Lukas Lekavičius tritaškiu persvėrė rezultatą – 69:68 ir nuo tada užvirė dramatiška kova „taškas į tašką“, pasibaigusi taip pat.

Esant rezultatui 76:74 J. Valančiūnas pataikė tik vieną baudą. Antrasis metimas nebuvo taiklus, bet Rudy Gobertas numušė kamuolį nuo lanko. M. Grigonio manymu, buvo pažeistos taisyklės - Rudy Gobertas numušdamas kamuolį akivaizdžiai trenkė ranka per lanką.

„Kokios mintys, blogai. Dėl komandos nieko negaliu sakyti. Žiauriai skaudu ir liūdna, galvoji kad gali geriau, bet tada ateina N. Batumas ir negali net pasivaryti kamuolio. Labai sunku tai priimti, bet viso sezono metu reikia tobulėti, kad būtum pasirengęs tokioms rungtynėms“, – kalbėjo po pralaimėjimo M. Grigonis.

Prisimindamas ne pagal taisykles Gynėjas tęsė: „Gale sprendžiasi pora metimų, pora švilpukų ir viskas. Pora sprendimų. Taip negalima. Visi matėme, teisėjai tik nematė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)