Kristapo Porzingio, Davio ir Dairio Bertanių, Janio Timmos, Rodiono Kuruco, Janio Strelnieko ir kitų pajėgiausių Latvijos krepšininkų pasaulinėje arenoje nebus dvejus metus iš eilės.

Nepatekę į planetos pirmenybes Kinijoje, latviai taip nučiuožė žemyn Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reitinge, kad neturės progos pasivaržyti ir dėl kelialapio į kitais metais Tokijuje vyksiančias olimpines žaidynes.

Latvijos rinktinė prarado net 13 pozicijų ir nuo 15-o laiptelio nukeliavo iki 28-o.

Tokio didelio nuosmukio išvengė Europos čempionė Slovėnija bei Kroatija, kurios ir bus pakviestos į papildomas olimpinės atrankos varžybas.

Kroatai atnaujintame FIBA reitinge klasifikuojami 14-oje vietoje, slovėnai – 16-oje.

Primename, kad kitą vasarą olimpinėje atrankoje dėl paskutinių keturių kelialapių varžysis 24 ekipos.

16 komandų, tarp jų – ir Lietuva, tokią teisę pelnė pasaulio čempionate. Likusias aštuonias vietas FIBA užpildė padalindama po du kvietimus keturioms kontinentinėms zonoms. Jie atiteko šalims, užimančioms aukščiausias vietas FIBA reitinge iš tų, kurios į olimpinės atrankos turnyrus nepateko Kinijoje.

Taip į atranką pakviestos minėtos Kroatija ir Slovėnija (Europa), Angola ir Senegalas (Afrika), Meksika ir Urugvajus (Šiaurės ir Pietų Amerika), Kinija ir Pietų Korėja (Azija ir Okeanija).

Primename, kad pasaulio čempionate galimybę pakovoti dėl vietos olimpinėse žaidynėse užsitikrino Serbija, Lietuva, Graikija, Rusija, Italija, Turkija, Vokietija, Čekija, Lenkija, Brazilija, Venesuela, Puerto Rikas, Dominika, Kanada, Tunisas, Naujoji Zelandija.

Tiesioginius kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes iškovojo Ispanija, Argentina, Prancūzija, Australija, JAV, Nigerija, Iranas, olimpiadoje šeimininkų teisėmis žais Japonijos rinktinė.


Keturi olimpinės atrankos turnyrai bus surengti kitų metų liepos 6-20 dienomis, kelialapius pelnys tik jų nugalėtojai.

Vieną iš turnyrų norėtų surengti Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Tokijo žaidynės vyks kitų metų liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis.

FIBA reitingas
(vieta, rinktinė, vietų pokytis reitinge)

1.JAV0
2.Ispanija0
3.Australija+8
4.Argentina+1
5.Prancūzija-2
6.Serbija-2
7.Graikija+1
8.Lietuva-2
9.Rusija+1
10.Čekija+14
11.Brazilija+1
12.Italija+1
13.Lenkija+12
14.Kroatija-5
15.Turkija+2
16.Slovėnija-9
17.Puerto Rikas-1
18.Vokietija+4
19.Dominikos Respublika-1
20.Venesuela0
21.Kanada+2
22.Iranas+5
23.Nigerija+10
24.Naujoji Zelandija+14
...28.Latvija-13



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)