35-erių metų puolėjas laisvojo agento statusą turi nuo 2018-ųjų pabaigos, kai buvo atleistas Hjustono „Rockets“ klubo.

Paskutiniu metu niekur nežaidžiantis 203 cm ūgio krepšininkas buvo vienas iš tų, kurie paprašyti neatsisakydavo padėti JAV rinktinei – su nacionaline šalies ekipa jis yra tris kartus laimėjęs olimpinių žaidynių auksą, 2006-aisiais pasaulio čempionate iškovojęs bronzos medalį.

Išgirdęs, kad NBA krepšininkai vienas po kito atsisako padėti G. Popovichiui, C. Anthony pabandė laimę ir per savo atstovą rinktinės vadovus informavo, kad galėtų padėti komandai ginti pasaulio čempionų titulą Kinijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Visgi JAV rinktinės vadovas Jerry Colangelo priimti veteraną į komandą atsisakė.

„Man patinka Carmelo. Jis daug davė krepšiniui, rinktinei, neatsisakydavo atstovauti komandai tarptautiniuose turnyruose. Tačiau manau, kad šiuo metu jo priėmimas į komandą būtų tarsi blaškymasis. O čia mums reikia ne to. Aš suprantu, kodėl jis pasisiūlė. Taip jis bando atkurti savo įvaizdį. Tačiau, mano nuomone, tai reikėtų daryti ne rinktinėje, o NBA lygoje“, – „Sports Illustrated“ citavo J. Colangelo.

Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d. JAV rinktinė žais vienoje grupėje su Turkija, Čekija ir Japonija.