Jei L grupėje pirmadienį tarpusavyje susigrums vietas ketvirtfinalyje jau užsitikrinusios rinktinės, tai K grupėje net 4 pergales turinti JAV nėra tikra dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

Sekmadienį po pasibaigusių batalijų I ir J grupėse tapo aiškios pirmosios ketvirtfinalio poros: Argentina – Serbija ir Ispanija – Lenkija.

Portalas Krepsinis.lt pateikia pirmadienio antrojo etapo kovų tvarkaraštį.

Pirmadienis, dešimtoji čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

11.00 val. DOMINIKOS RESPUBLIKA (2/2) – LIETUVA (2/2) (L grupė)

Iš esmės tai yra Lietuvos rinktinės atsisveikinimas su pasaulio čempionatu. Po protestais, emocingomis reakcijomis ir Dainiaus Adomaičio pažado trauktis iš vyriausiojo ekipos trenerio pareigų palydėtų pirmųjų L grupės rungtynių su Prancūzija, kurios buvo dramatiškai pralaimėtos 75:78, tapo aišku, kad ketvirtfinalio mūsų šalies krepšininkai nepasieks.

Dvikova su Dominika, kuri pirmąsias antrojo etapo rungtynes 76:82 pralaimėjo australams, nulems tik, kuri rinktinė užims trečią ir ketvirtą L grupės vietas. Trečioji vieta garantuos pozicionavimą planetos pirmenybėse tarp 9-13 vietų, ketvirta – tarp 13-16 vietų.

11.30 val. ČEKIJA (3/1) – GRAIKIJA (2/2) (K grupė)

Intriguojanti grupė su daug žadančiais scenarijais. Graikai gali prasibrauti į ketvirtfinalį, jei laimės 12 ir daugiau taškų skirtumu, o kitoje grupės poroje laimės JAV. Graikams pergalė nepadėtų, jei kitoje poroje brazilai įveiktų JAV.

Čekams užtikrintai duris į ketvirtfinalį atvertų pergalė, taip pat – pralaimėjimas ne daugiau nei 11 taškų ir JAV pergalė kitoje poroje. Jei kitoje poroje laimėtų brazilai, pralaimėjimas čekams užkirstų kelią į kitą etapą.

15.00 val. PRANCŪZIJA (4/0) – AUSTRALIJA (4/0) (L grupė)

Nė karto pasaulio čempionate dar nesuklupusios rinktinės tarpusavio dvikovoje spręs, kas įsitaisys pirmoje L grupės vietoje. Ši gali būti labai svarbi, jei ketvirtfinalyje bus siekiama išvengti tikėtinos akistatos su JAV rinktine. Jei amerikiečiai užimtų pirmąją K grupės vietą, jie ketvirtfinalyje susigrumtų su antrąja L grupės komanda.

15.30 val. JAV (4/0) – BRAZILIJA (3/1) (K grupė)

Įdomu, kad net ir iškovojusi keturias pergales titulą ginanti JAV rinktinė gali likti už ketvirtfinalio borto. Taip nutiks, jei Greggo Popovichiaus auklėtiniai pralaimės brazilams 22 taškais ar daugiau, o kitoje L grupės dvikovoje pergalę švęs čekai. Jei kitoje poroje laimės graikai, tuomet ir pralaimėjimo atveju amerikiečiai žengtų į ketvirtfinalį.

Brazilams pavyktų prasibrauti į kitą etapą, jei įveiktų JAV 22 taškais ar daugiau, o kitoje poroje laimėtų čekai. Jiems taip pat užtektų laimėti prieš JAV ir tikėtis graikų pergalės.

Antrojo etapo tvarka

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Keturių bilietų į 2020-ųjų olimpiadą savininkai jau žinomi: tai – Japonija (šeimininkė), Australija (Okeanijos atstovė), Nigerija (geriausia Afrikos rinktinė čempionate) ir Iranas (pajėgiausia Azijos komanda).

Artimiausiu metu paaiškės dar keturi laimingieji: po du kelialapius gaus Amerikos ir Europos žemyno atstovai, Kinijoje nukeliausiantys toliausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)