Vyriausiasis rinktinės treneris Dainius Adomaitis tikisi, kad gynėjas antradienį jau galės išbėgti ant parketo, tačiau realią situaciją matys tik rytoj ryte.

Europoje vykusiose kontrolinėse rungtynėse M. Grigonis buvo vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių, tačiau atvykus į Aziją savo meistriškumo Kauno „Žalgirio“ snaiperiui pademonstruoti dar nepavyko.

Krepšininką užklupo skrandžio uždegimas, ir vietoje rungtynių jam teko rūpintis sveikata – vietos ligoninėje lietuviui buvo atlikti tyrimai, gydytojai skyrė vaistus. Per pirmus du kontrolinio turnyro susitikimus M. Grigonis netgi nevyko į Inčono areną, tačiau joje jau sportavo pirmadienio vakarą (laiko skirtumas tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos – 6 valandos).

Pasak D. Adomaičio, treniruotės metu krepšininkas dirbo beveik lygiai tokiu pat intensyvumu kaip kiti žaidėjai.

„Viskas atrodo normaliai – rinktinės gydytojai padarė viską, kad Marius galėtų treniruotis. Beveik lygiai su kitais jis sportavo per visą treniruotę. Aišku, buvo nedidelė rotacija – norėjosi žaidėją šiek tiek pasaugoti. Bet džiaugtis iš anksto pernelyg nesidžiaugiame – ryte žiūrėsime, kokia bus Mariaus savijauta. Mums, treneriams, labai norėtųsi, kad jis kažkiek jau pažaistų – visgi jis nesportavo ir nerungtyniavo jau gana ilgai“, – Krepšinis.lt pasakojo rinktinės strategas.

Anot trenerio, žaidėjas skausmus jautė dar prieš kelionę į Aziją, o čia atvykus situacija pablogėjo.

„Žinote, visa tai galima pavadinti proceso dalimi. Tam ir atvykome čia anksčiau, kad aklimatizuotis. Žinojome, kad yra ir maisto specifika. Gaila, kad taip atsitiko, bet rytoj jau viskas bus už mūsų nugarų. Tikiuosi. Apskritai tokie dalykai nutinka – Marius jau čia keliaudamas jautė skausmą. O vėliau prisidėjo visa kelionė, nemiga, minėta aklimatizacija, kiti dalykai – visa tai ir susidėjo“, – kalbėjo treneris.

Kadangi būsima lietuvių varžovė Čekijos rinktinė taip pat laimėjo rungtynes prieš Angolą ir Pietų Korėją, mače su Tomašo Satoranskio vedamais slavais paaiškės kontrolinio keturių komandų turnyro laimėtojai.

Visgi tai bus tik absoliučiai simbolinis faktas. Kur kas svarbiau šiose rungtynėse D. Adomaičiui bus priimti galutinį sprendimą dėl rinktinės dvyliktuko, vyksiančio į pasaulio čempionatą Kinijoje. Pats treneris tikina apsispręsiantis tik po paskutinio kontrolinio testo, nors kažkokių eksperimentų su sudėtimi daryti jis ir nebeketina.

„Norisi kokybiško žaidimo nuo pačios rungtynių pradžios, kažko pernelyg čia jau neprisibandysi.
Faktas, kad paskutinėse rungtynėse su Angola per pirmą pusę padarėme pernelyg daug taktinių klaidų, susijusių su konkrečiu žaidėjų vaidmeniu – nebuvo tiksliai vykdoma tai, kas turėjo būti vykdoma.

Dėl to ir nematėme tokio krepšinio, kokio norėjosi, – pripažino D. Adomaitis. – Žinoma, norisi, kad Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas daugiau pasižaistų kartu. Nes irgi susiklostė neplanuota situacija, kad vienas rungtynes Europoje praleido JV, kitas čia – Sabonis (netikėtai sunegalavęs Domantas praleido mačą su Pietų Korėja, – red. past.). Čekai turi gana aukštą priekinę liniją, todėl testas bus geras.“

Mūsiškių rungtynės su Čekija prasidės antradienį 12 val. Lietuvos laiku. Tuo baigsis daugiau nei mėnesį trukęs pasirengimas, ir D. Adomaitis paskelbs galutinę komandos sudėtį, kuri persikels į Donguaną.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)