Eurolygos finalo ketverto kovos Kaune vyks gegužės 19-21 d. Pirmame pusfinalyje susitiks Pirėjo „Olympiakos“ ir „Monaco“, antrame žiūrovai gardžiuosis „El Clasico“ – „Barcelona“ kausis su Madrido „Real“.

Apie 20:30 val. lėktuvo trapu leidosi „Barcelona“ su Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu.

Būrį žurnalistų išvydęs ir kelių klausimų sulaukęs strategas nesistengė išsiplėsti: dažnas užduodančiojo klausimas buvo ilgesnis už Š. Jasikevičiaus atsakymus.

„Kokia finalo ketverto svarba Lietuvoje?“, – buvo paklaustas strategas.

Manau, kaip ir visų kitų prieš tai. Aišku, čia maloniau“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

– Trečią kartą su „Barcelona“ kovosite finalo ketverte, ar yra komandos sportinės formos skirtumas lyginant su ankstesniais metais?

– Sunku pasakyti. Visada maloniau atvykti turint gerą formą. Atrodo, ta forma visada būdavo normali. Matysime, kaip bus.

– „Real“ finalo ketvertą pasitinka su ženkliais nuostoliais, ar tai gali pakišti koją „Barcelonai“?

– Nežinau, tikiuosi, kad ne.

– Sezone „Real“ ir „Barcelona“ susitinka eilę kartų, ar gali dar kuo nors nustebinti strategai prieš naują mūšį?

– Įmanoma, nors sunku. Manau, tiek viena, tiek kita komanda bandys“, – prognozavo Š. Jasikevičius.


Katalonai medžios trečią Eurolygos čempionų titulą istorijoje. Prieš tai jie yra triumfavę 2003 (kartu su Šaru) ir 2010 metais.

Š. Jasikevičiui, kaip treneriui, tai bus jau ketvirtasis šūvis Eurolygos finalo ketverte: 2018-aisiais su „Žalgiriu“ užimta trečia vieta, 2021-aisiais su „Barcelona“ – antra, o 2022-iaisiais su „Barcelona“ – trečia.

Šis sezonas pagal dabartinę trejų metų sutartį Šarui prie „Barcos“ vairo gali būti paskutinis. Tiesa, triumfavus Eurolygos finale automatiškai aktyvuotųsi jo pratęsimas.

Jau penktadienį Kaune startuosiantį Eurolygos finalo ketvertą nuo 18 valandos atidarys pusfinalis tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir „AS Monaco“ su Donatu Motiejūnu, o 21 val. į kovą stos „Barcelona“ su Roku Jokubaičiu ir Madrido „Real“.

Turnyro finalai numatyti sekmadienį: mažasis – nuo 17 val., o didysis – nuo 20 val.

„Delfi Plius“ pristato dokumentinį filmą „Pirmas kartas Kaune“, pasakojantį apie Eurolygos finalo ketverto turnyro organizavimą bei jo atspindžius miesto istorijoje. Žiūrėti filmą galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją