„Aš nemanau, kad pusfinalis mums nenusisekė. Mes padarėme viską, ką galėjome. Žaidėjai, komanda, aptarnaujantis personalas. Visi, kurie mus palaikė, gali didžiuotis tuo, kad atsilikdami keliolika taškų mes sugebėjome prisivyti varžovus.

Lemiamu momentu bandėme apsiginti nuo jų aukštaūgių, tačiau nuo suolo pakilę serbų žaidėjai pataikė tritaškius sudėtingiausiose situacijose“, – Rusijos žurnalistams kalbėjo S. Bazarevičius.

Įpusėjus trečiajam kėliniui rusai nuo Serbijos atsiliko 41:57, tačiau nepalūžo. Likus žaisti 4 min. po Aleksejaus Švedo tritaškio skirtumas tarp komandų ištirpo iki 2 taškų (73:75).

Netrukus A. Švedas tritaškiu nesėkmingai pabandė persverti rezultatą, o serbai į tai atsakė nokautuojančiais dūriais – iš toli pataikė Kauno „Žalgirio“ gynėjas Vasilije Micičius, dar vieną tritaškį pridėjo Bogdanas Bogdanovičius ir Balkanų atstovai nutolo nebepavejamai.

„Serbams tai galėjo būti psichologinis momentas, tačiau mes nepataikėme, o jie realizavo metimus kritinėje situacijoje. Dar kartą pakartosiu, kad visi gali didžiuotis šiais žaidėjais, kurie kovojo ir sudėtingoje situacijoje nenuleido rankų. Pritrūko vieno metimo, kad išsiveržtume į priekį, bet puiki Serbijos komanda atsilaikė“, – dėstė S. Bazarevičius.


A. Švedas, kuris šiose rungtynėse pelnė 33 taškus, apgailestavo dėl neišnaudotos progos.

„Labai apmaudus pralaimėjimas, bet mes kovojome iki pabaigos. Aš surinkau daug taškų, bet tai nieko nereiškia. Rengėme ataką, aš galėjau persverti rezultatą – buvau užtikrintas savo metimu, bet nepataikiau. Nepasisekė metimas, kuris galėjo viską pakeisti“, – iš karto po mačo apmaudą liejo snaiperis.

Vienu didžiausių Rusijos rinktinės skriaudikų šiame mače tapo 222 cm ūgio serbų vidurio puolėjas Bobanas Marjanovičius. Pirmoje mačo pusėje jis tiesiog dominavo po lenta ir padėjo serbams nutolti, o iš viso Bobanas pelnė 22 taškus (7/10 dvitaškių) ir po lenta atkovojo 6 kamuolius.

„Jis pataikė viską, ką metė. Sudėtingiausius metimus po „pikenrolų“, sukdamasis ir taip toliau... Mes bandėme keisti gynybą prieš jį, nors galbūt tai ir buvo nepastebima. Tiesiog jis pataikė viską. Pralaimėjome mikrodvikovas. Stabdant Marjanovičių reikėjo daryti kai ką, ko mes nepadarėme – stotis po jo dešine ranka, o mes jam leisdavome suktis į tą pusę“, – problemas stabdant milžiną įvardijo S. Bazarevičius.

Tuo metu rusų puolėjas Andrejus Voroncevičius teigė, kad šio pralaimėjimo reikia pasidaryti išvadas, o kai kurios iš jų buvo padarytos jau rungtynių metu, tačiau kiek per vėlai.

„Aš manau, kad reikia atlaikyti smūgį. Mūsų šiandieninis žaidimas parodė, kad reikia sumažinti savo ambicijas ir suprasti: mes galingi tik būdami komanda, vienu kumščiu. Kai tai supratome, jau buvo vėlu, ir serbai – ne tas varžovas, kuris tiesiog ims ir atiduos iniciatyvą.

Reikia atlaikyti smūgį ir likti kartu, tapti stipresniems. Dabar negalima nuleisti rankų. Priešakyje laukia labai sunkios rungtynės su Ispanija, kur bus dar daugiau aukštų vaikinų. Mes tikrai nepamiršime, kaip mus sutrypė Bobanas“, – kalbėjo Maskvos CSKA puolėjas.

Paklaustas, ar jaučia nusivylimą, S. Bazarevičius ironiškai šyptelėjo.

„Kiekvienas, kuris pralaimi pusfinalį, būna labai nusivylęs. Aš pamenu, kad pats lyg iš šono stebėjau 1992-ųjų Barselonos rungtynes dėl trečios vietos (tuometinė NVS rinktinė pusfinalyje pralaimėjo Kroatijai, o rungtynėse dėl bronzos – Lietuvai, – red. past.). Tačiau kalbėti, kad mūsų nedomina bronzos apdovanojimas, būtų keista. Jokių medalių nesame laimėję šešerius metus – atrodo, lyg visą amžinybę“, – pažymėjo Rusijos rinktinės strategas.
Finalo schema

Anot jo, būsima varžovė dėl bronzos Ispanijos rinktinė pusfinayje demonstravo itin prastą žaidimą.

„Ispanai patys padėjo Slovėnijai patekti į finalą, nes žaidė labai blogai. Sunku tikėtis, kad Ispanija taip pat vangiai atrodys ir po pralaimėjimo. Tačiau pažiūrėsime, reikės analizuoti“, – teigė Rusijos rinktinės vedlys.

Europos čempionato mačas dėl bronzos medalių tarp rusų ir ispanų sekmadienį vyks 17 val., o 21.30 val. prasidės rungtynės dėl aukso tarp Slovėnijos ir Serbijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)