„Graikai turi aukšto lygio žaidėjų. Ta ketvirta A grupėje užimta vieta greičausiai neatspindi jų lygio. Tai tvirta komanda, kurios krepšininkai nuolat kovoja dėl titulų klubuose, todėl žaidėjai turi labai daug patirties.

Graikai turi Georgios Printezį „ketvirtoje“ pozicijoje, pavojingi jų gynėjai Nickas Calathesas ir Kostas Sloukas, jie turi tą patį Ioannį Bouroussį, kuris dar nesužaidė. Vieną dieną gali iššauti vienas, kitą – kitas. Stengsimės, kad taip neįvyktų“, – po penktadienio vakarinės treniruotės kalbėjo 29-erių metų Lietuvos rinktinės snaiperis.

„Ruošdamiesi rungtynėms išskyrėme jų stiprias ir silpnas puses. Kaip visada graikai žaidžia daug „pikenrolų“, turi stiprias „ketvirtas“ pozicijas, tam ir ruošiamės. Dėliojame paskutines detales“, – pažymėjo gynėjas.
Šiandien Mindaugas sportavo ne visa jėga. Tačiau manau, kad gydytojai jį pastatys ant kojų ir jis galės mums padėti kuo tik sugeba.
Martynas Gecevičius

Anot M. Gecevičiaus, nėra nieko keisto, kad besiruošiant Europos čempionatui graikų rinktinės gretose būta nesutarimų (rūbinėje susimušė Ioannis Bourousis ir Nikos Pappas) – lietuvis puikiai žino, kokiu charakteriu pasižymi pietiečiai.

„Graikai yra karštakošiai tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Tiek karštų vyrų kai susirenka, galbūt ir būna nesutarimų. Tačiau nemanau, kad tai turėtų įtakos šeštadienio rungtynėse. O jeigu mes žaisime geriau, o jie ims pyktis aikštelėje, mums nuo to bus tik naudingiau“, – nusijuokė M. Gecevičius.

Gynėjas įsitikinęs, kad šeštadienį komandai galės padėti Mindaugas Kuzminskas, kurį pastaruoju metu kamuoja nugaros skausmai. Nors treneris Dainius Adomaitis tvirtino, kad dėl M. Kuzminsko leidimo į aikštelę bus apsispręsta tik prieš pat rungtynes, M. Gecevičius mano, kad medikai vieną mūsiškių lyderių tikrai pastatys ant kojų.

„Šiandien Mindaugas sportavo ne visa jėga. Tačiau manau, kad gydytojai jį pastatys ant kojų ir jis galės mums padėti kuo tik sugeba“, – konstatavo M. Gecevičius.

2010-aisiais M. Gecevičius buvo vienas iš trijų dabartinės Lietuvos rinktinės žaidėjų (kiti – Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis), Stambule iškovojusių pasaulio čempionato bronzos medalius.

„Stambulas sukelia gerų prisminimų, ir ne tik dėl rinktinės. Su tuo pačiu „Olympiakos“ klubu mes čia laimėjome Eurolygą. Bet tai buvo seniai ir dabar norėtųsi naujų prisiminimų, – pažymėjo krepšininkas. – Nežinau, koks bus palaikymas, nežinau, ar Turkijos krepšinio fanams šios rungtynės bus įdomios. Manau, kad susirinks ir graikų gerbėjų. Bet kuriuo atveju, tikimės geros atmosferos ir gero mačo.“

Lietuvos ir Graikijos rinktinių mačas šeštadienio vakarą prasidės 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)