„Kam dabar daryti problemą dėl tų 40 minučių? – duodamas interviu „BasketNews.lt“ klausė Š. Jasikevičius. – Juolab, kad žaista prieš graikus. Ne prieš bet ką, o prieš graikus. Graikų komandoje žaidė krepšininkai, kurie kasmet kovoja dėl Eurolygos aukščiausių vietų. Jie užgrūdinti karo sąlygomis, žaidžiant „Panathinaikos“ – „Olympiakos“ rungtynes. Jiems tas aštuntfinalis tikrai nepasirodė per didelis.“

Priminsime, kad Europos čempionato B grupėje pralaimėjimu prieš gruzinus startavusi Lietuvos rinktinė vėliau iškovojo keturias pergales iš eilės, tačiau aštuntfinalyje 64:77 buvo priversta nusileisti Graikijos krepšininkams. Nuo 2009 metų tai anksčiausiai lietuvių baigtas turnyras, kuriame galutinėje įskaitoje jie užėmė 9-ą vietą.

Visas Lietuvos nacionalinės ekipos rungtynes stebėjęs Š. Jasikevičius piktinosi kritikų kalbomis, kad mūsų šalies krepšinis žengia ne į tą pusę.

„Šiuolaikiniame krepšinyje labai svarbus yra greitis. Gynėjų žaidimas yra svarbus. Mes prarandame Luką, prarandame Grigonį, kuris antroje pozicijoje yra turbūt greičiausias ir dinamiškiausias mūsų žmogus. Jau negali žaisti greitai. Be to, neatvyksta Domantas Sabonis… Reikia realiai žiūrėti į situaciją. Motiejūnas nežaidęs dvejus metus… Bet dėl to griauti krepšinio piramidę? Ne. Ta piramidė ir taip statosi ilgai, tad 40 minučių man negali jos nubraukti“, – aiškino Š. Jasikevičius.

Anot jo, dabar yra absurdas kažką kalbėti apie mūsų krepšinį vien dėl to, kad vyrai nesužaidė 40 minučių: „Taip, jie nesužaidė. Bet krepšinį žaidžia dvi komandos. Jeigu imtume graikų sudėtį ir mūsų sudėtį, su visa pagarba mūsiškiams, bet galvoju, kad graikų sudėtis yra geresnė. Turime didžiulį pranašumą penktoje pozicijoje, bet ten yra Ioannis Bourousis ir Georgias Papagiannis, kurie neleido Jonui Valančiūnui dominuoti taip, kaip anksčiau. Jie „atstovėjo“ prieš Valančiūną, o kiti žaidėjai patraukė (rungtynes). Pats blogiausias variantas, kas mums galėjo nutikti, tai buvo ta komanda. Ne viskas priklauso nuo mūsų. Ar mes kažką labai blogai darėme? Negalvoju taip. Čia yra absoliutus sprintas. Bum ir jau baigėsi rungtynės“.

Kauno „Žalgirio“ treneris ir ilgametis Lietuvos rinktinės lyderis tvirtino, kad kritika pylėsi net tada, nacionalinė ekipa trejus metus iš eilės su Jonu Kazlausku buvo ant prizininkų pakylos.

„Ko žmonės nori? Ar savo kalbomis jie nori tų postų? Ar nori padėti? Ar tikrai taip galvoja? Aš nesuprantu. Aš negalvoju, kad Lietuvos krepšiniui yra blogai, – savo mintimis dalijosi Š. Jasikevičius. – Antrą vasarą rezultatai yra nelabai geri. Taip. Bet man nėra jokios panikos. Galvoju, kad Lietuvos krepšinis yra geroje situacijoje“.

Faktas, kad LKF prezidentas A. Sabonis nelinkęs daug kalbėti. Ne išimtis ir šis Europos čempionatas, po kurio legendinis krepšininkas nebuvo linkęs dalyti interviu, pateikti savo vertinimų ar prisiimti atsakomybių.

Dėl to susilaukė aštresnės kritikos mūsų šalies žiniasklaidoje ir palyginimų su komunikabiliu ir visuomet „prieinamu“ Rusijos krepšinio federacijos prezidentu Andrejumi Kirilenka.

„Ar problema, kad Sabonis kažkur nenuėjo pašnekėti? Nepykit, bet Sabonis yra nekalbus žmogus. Šiškauskas nekalbus. Ką tu jiems gali pasakyti? Taip, galbūt reikėjo išeiti ir kažką pasakyti, bet koks skirtumas? Kas nuo to būtų pasikeitę? Arvydas Lietuvos krepšiniui dirba 365 dienas. Pritrūko vieno Sabonio interviu? Gal. Bet čia tikrai nėra Lietuvos krepšinio problema“, – „BasketNews.lt“ kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Man labai džiugu, kad Lietuvos krepšinio prezidentas yra žmogus, kuris yra krepšininkas. Ne verslininkas, bankininkas, ar architektas, o krepšininkas. Tai labai svarbu. Jeigu išeitų Sabonis, būtų didžiulė katastrofa, nes ateitų kažkoks žmogus, kuris nesusijęs su krepšiniu. Ir tai yra blogiausia. Krepšinį turi tvarkyti krepšininkai. Žurnalistiką turi tvarkyti žurnalistai ir taip toliau“, – teigė jis.

„Žalgirio“ strategas pabrėžė, kad mūsų šalies žiniasklaidos liaupsės po grupės etapo Lietuvos rinktinei buvo savotiškas psichologinis testas: „Nežinau, ar mūsų rinktinės žaidėjus tai paveikė, bet kad nepadėjo, tai tikrai. Bet dėl to kažką kaltinti būtų absurdas. Galima papykti, man tai irgi nepatinka. Galbūt kažką tie tekstai užliūliuoja, bet jeigu „užsiliūliuoji“ nuo žiniasklaidos straipsnių, tai reiškia nesi toks stiprus psichologiškai, kad galėtumei būti čempionu“.

Žvelgdamas į ateitį Š. Jasikevičius dar kartą metė akmenį į FIBA naujo formato atranką ir pasidžiaugė, kad per taip vadinamus „langus“ turės visus žaidėjus ir galės dirbti.

„Aš tik galiu pasakyti, kad esu laimingas žmogus, kad turiu tokį darbą. Atrodo, kad bus gerai. Per langus turėsiu žaidėjus, ko dabar neturiu. Rugsėjo 20 dieną pradedame LKL sezoną dvikova su Alytaus „Dzūkija“, o Edgaras Ulanovas iki tol neturės nė vienos treniruotės su komanda. Vasilije Micičiaus nebus. Axelis Toupane’as turės vieną treniruotę. Absurdas. Ačiū Dievui, kad aš per tuos langus turėsiu darbą. Ir atrodo, kad su manimi dirbs visi tie, kurie prieš sezoną pasižadėjo dirbti“, – „BasketNews.lt“ sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)