Žydų noras atsitiesti po skaudaus antausio gali pridaryti nemažai problemų ir Lietuvos rinktinei, kuri čempionate taip pat startavo pralaimėjimu. Antrasis kluptelėjimas, ypač kai dar laukia dvikovos su Italija ir Vokietija, mūsiškiams kaip reikiant sumaišytų kortas kovoje dėl keturių bilietų į Stambulą.

Tiesa, O. Casspi prisipažino, kad jo nė kiek nenustebino Lietuvos krepšininkų nesėkme. Bet tuo pačiu jis nė kiek nesumenkino ir Dainiaus Adomaičio auklėtinių potencialo.

„Europos čempionatuose visko gali nutikti. Patys matėte, kad prancūzai pralaimėjo suomiams. Tokiuose turnyruose kiekvieną vakarą galima sulaukti staigmenų, o Gruzija pasirengimo cikle jau įrodė, kad turi labai talentingą ir kovingą komandą, be to, jie žaidžia iš visos širdies, – mintimis dalijosi 29-erių metų Izraelio rinktinės lyderis.

– Tokiuose turnyruose reikia turėti trumpą atmintį, bet, aišku, turime pasimokyti ir iš pirmame mače padarytų klaidų. Varžysimės, be jokios abejonės, su geriausia komanda mūsų grupėje, turinčia daugiausiai talento ir puikiai treniruojamą. Laukia mūšis.

Turime savo fanams suteikti to, ko jie nusipelnė ir dėl ko mokėjo už bilietus – mes nepademonstravo aukštos klasės žaidimo, todėl šeštadienį turėsime puikią galimybę tai padaryti prieš labai gerą komandą.“

Su NBA čempionu Ouklando „Golden State Warriors“ klubu sutartį vasarą pasirašęs O. Casspi nulenkė kepurę prieš vos 48 taškus į savo krepšį praleidusius italus, tačiau perspėjo Lietuvos komandą – Izraelio rinktinės veidas tikrai ne toks.

Visgi jis tuo pačiu supranta, kad lengviau nei prieš Italiją, šeštadienio vakarą jam ir komandos draugams nebus.

„Lietuva turi daug gerų žaidėjų. Kartu su D-Mo žaidžiau tiek Hjustone, tiek Naujajame Orleane. Aš jį myliu. Jie turi labai talentingą komandą, ilgą atsarginių žaidėjų suolelį – tas pats Mindaugas Kuzminskas draugiškose rungtynėse kildavo nuo suolo. Jeigu norime mesti lietuviams iššūkį, turime demonstruoti geriausią savo žaidimą“, – kalbėjo 2009 metų 23-iasis NBA naujokų biržos šaukimas.

Lietuvos ir Izraelio rinktinių dvikova „Menora Mivtachim“ arenoje šeštadienį prasidės 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)