Vos tik nuskambėjus pirmajam teisėjo švilpukui lietuviai ant parketo ėmė įrodinėti, kad yra visa galva geresnė komanda – spurtas 6:0, Jono Valančiūno dėjimas po idealios atakos, pora Mindaugo Kuzminsko skrydžių po perimtų kamuolių ir rumunų vairininkui nedelsiant teko prašyti minutės pertraukėlės.

Gana ramiai besiklosčiusiose, bet greitu tempu vykusiose rungtynėse Donatas Motiejūnas sugebėjo užsidirbti techninę pražangą – teisėjai Lietuvos rinktinės aukštaūgį nusprendė „nubausti“ už po pelnytų taškų rankose užlaikytą kamuolį.

Skirtumui pamažu augant iš tribūnų pasigirdo pirmieji juokeliai.

„Dirbk, Lukai“, – iš pirmųjų žiūrovams skirtų eilių linksmindamasis Lukui Lekavičiui replikavo Mantas Katleris, Rygos arenoje pasirodęs su Mantu Stonkumi ir šią vasarą be rinktinės praleisti nusprendusiu Antanu Kavaliauskui.

Minutės pertraukėlės metu progos įsiamžinti su aukštaūgiu nepraleido ir „Žalgirio“ marškinėlius apsivilkęs jaunasis sirgalius, prieš fotokamerą pozavęs sėdėdamas A. Kavaliauskui ant kelių.

Mantas Katleris ir Mantas Stonkus, Antanas Kavaliauskas

Jau po dviejų kėlinių rinktines skyrė 23 taškai, o po pertraukos lietuvių persvara šoktelėjo net iki 30-ies.

Solidus pranašumas D. Adomaičiui leido aikštelėje ilgiau palaikyti anksčiau mažiau rungtyniavusį Eimantą Bendžių, antrąjį mačą po čiurnos traumos žaidusį Evaldą Kairį ir pagaliau debiutavusį Marių Grigonį, kuris net tris savaites gydėsi identišką sužeidimą.

Bet net ir „trečioji“ sudėtis buvo pranašesnė už rumunus. Rekordinę 36 taškų persvarą tik tritaškiu su sirena kiek sumažino Vladas Moldoveanu – 97:64.

„Šiose rungtynėse mūsų koncentracija buvo pagrindinis dalykas. Neturime kreipti dėmesio, koks priešininkas, kiek žiūrovų: turėjome dėmesį kreipti tik į save. Tris ketvirčius gynybinė koncentracija buvo gera, bet mes nesame ta komanda, kuri gali leisti rumunams per kėlinį įmesti 23 taškus. Turime laužti iki galo – tai yra svarbu.

Džiugina, kaip vyrai dalinasi kamuoliu, kokias susikuria situacijas skaitydami žaidimą. 11 klaidų ir 27 rezultatyvūs perdavimai yra toks balansas, kokio norime. Bet yra dalykų, kuriuos dar turime pagerinti“, – iškart po mačo mintimis dalijosi D. Adomaitis.

Net 11200 sirgalių talpinančiose tribūnose buvo vos 30 žiūrovų, tačiau tai net išėjo į naudą – krepšininkai galėjo vienas su kitu komunikuoti tiek gynyboje, tiek puolime. Ir tai stengėsi daryti visi – nuo įžaidėjų ir aukštaūgių.

„Komunikacija gerėja – šiandien išsibandėme ir dar kitokią gynybos sistemą, todėl tuščios tribūnos tikrai padėjo“, – nusijuokė 43-ejų specialistas.

Šiam mačui registruotas nebuvo tik Jonas Mačiulis, o ant arenos parketo žengė visi 13 žaidėjų. Mažiausiai, vos 2 minutes žaidė, Adas Juškevičius, o rezultatyviausi su atitinkamai 16, 15 ir 14 taškų buvo J. Valančiūnas, M. Kuzminskas ir L. Lekavičius.

Iš atsarginių krepšininkų net 16 minučių pasireikšti gavo E. Bendžius, sugebėjęs pelnyti net 11 taškų, o E. Kairys per 9 minutes be 2 taškų ir 2 atkovotų kamuolių dar pasižymėjo ir trimis blokais.

Ar tokie naujokų pasirodymai keičia ir trenerių štabo planus?

„Ne, mes žaidėjus matome ir treniruotėse, ir rungtynėse. Mūsų nuomonės nepakeis vienas blykstelėjimas rungtynėse. Bet kiekvienas turi išnaudoti savo šansą – ar tai buvo 1, ar 15 minučių. Dirbame kryptingai, o konkurencija yra gera ir sveika“, – saviškių žaidimą vertino treneris.

Šeštadienį nuo 19.30 val. Rygos arena atrodys visiškai kitaip – bilietai į lietuvių ir latvių mūšį jau seniai išparduoti.

„Ažiotažas labai didelis – Latvija jau kurį laiką gyvena šiuo įvykiu. Laukiame geros kovos“, – trumpai laukiantį mačą komentavo D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)