Paskutinę akimirką traumą gavusį Luką Lekavičių pakeitęs Adas Juškevičius pataikė 4 tolimus metimus iš 6 ir iš viso surinko 20 taškų, varydamas į neviltį net tituluotąjį Italijos trenerį Ettore Messiną.

Gynėjas sekmadienį buvo tikra puolima mašina: tinklelį skrodė ir visi 4 jo dvitaškiai.

Išvakarėse švystelėjęs kamuolį per visą aikštę į Izraelio krepšį sulig kėlinio sirena, italams A. Juškevičius prikrėtė dar piktesnių pokštų.

Krepšinis.lt paklaustas, ar jo rengtame ekipos gynybos plane apskritai buvo minimas 7-asis Lietuvos rinktinės numeris, E. Messina skėsčiojo rankomis.

„Mes visaip bandėme uždengti kitas vietas, kurias laikėme silpnesnėmis. Tada į aikštę išėjo šis vaikis ir pridarė mums aibę rūpesčių“, – 28-erių Panevėžio „Lietkabelio“ naujoku stebėjosi italas.

Lietuviai apskritai turėjo stebinti savo varžovus. Šįsyk iš toli jie atakavo net dažniau nei pripažintų snaiperių komanda (atitinkamai 28 ir 26 bandymai). Tikslą pasiekė po 11 abiejų ekipų metimų.

Pats A. Juškevičius pirmiausia pabrėžė rezultatu 78:73 iškovotos pergalės reikšmę.

„Manau, Italija yra pagrindinė mūsų konkurentė kovoje dėl pirmos vietos grupėje, todėl pergalė yra labai svarbi“, – sakė gynėjas.

Bet, žinoma, negalėjo išvengti ir klausimų apie savo paties pasirodymą.

– Ar prieš rungtynes „dilgėjo“ pirštai, jautėte, kad tai bus jūsų vakaras? – Krepšinis.lt paklausė A. Juškevičiaus

– Tiesiog ruošiuosi kiekvienoms rungtynėms. Šiandien komandos draugai statė geras užtvaras, laiku perduodavo kamuolį. Aš visada galiu pataikyti į krepšį, nesu tas, kuris nepataiko. Tiesiog šiandien turėjau progų. Kaip jūs sakėte, buvo mano diena. Vykdau savo vaidmenį, keičiu Mantą Kalnietį, stengiuosi kietai gintis, o šiandien buvau naudingas ir puolime.

– Po trijų pasirodymų Europos čempionate labiau pasitikite savimi nei keliaudamas į Tel Avivą?

– Visa komanda pradėjo geriau žaisti. Kas liečia mane, gerai jaučiausi nuo pirmų rungtynių. Manau, dabar nesustos nei komanda, nei aš pats.

– Tritaškius metėte panašiu procentu kaip italai. To turbūt nesitikėjote?

– Treneriai akcentavo jų tolimus metimus, turbūt matėte Marco Belinelli ir Luigi Datome pataikymo procentus per pirmas dvejas rungtynes. Manau, gerai pasidarbavome, ypač prieš M. Belinelli. Tai ir lėmė pergalę.

Primename, kad prieš tai lietuviai nusileido Gruzijai (77:79) ir pranoko Izraelį (88:73).

Pirmadienį B grupės varžybas pertrauks poilsio diena, o artimiausias rungtynes Lietuvos rinktinė žais antradienį, nuo 15.45 val., su Ukraina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)