Papildymo D. Adomaičiui prireikė dėl to, kad vis dar neaiškus dviejų svarbių aukštaūgių likimas, o 27-erių metų E. Bendžius gali rungtyniauti tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijose.

„Šiuo metu neaiški situacija dėl Donato Motiejūno ir Domanto Sabonio prisijungimo prie rinktinės. Federacija aktyviai bendrauja tiek su pačiais krepšininkais, tiek ir su Indianos „Pacers“ atstovais, tačiau šiai akimirkai neturime jokios konkrečios informacijos, todėl šioje pozicijoje norėjome papildymo ir visaverčio darbo treniruotėse.

Kitas svarbus akcentas yra tas, kad 3-4 pozicijoje turime Mindaugą Kuzminską, Joną Mačiulį ir Edgarą Ulanovą, tačiau žiūrint į ateitį ir būsimą „langų“ sistemą, nėra aišku ar jie galės prisijungti prie rinktinės rudenį.

Eimantas Bendžius gali žaisti ir trečioje, ir ketvirtoje pozicijoje, todėl jau dabar norime jį įtraukti į treniruočių procesą. Šis krepšininkas buvo arčiausiai to, jog patektų į stovyklą ir sumažinus kandidatų sąrašą“, – savo sprendimą komentavo rinktinės vairininkas.

Praėjusiame sezone, vilkėdamas Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“ komandos marškinėlius, E. Bendžius Ispanijos ACB krepšinio lygoje sužaidė 32 rungtynes. Jose 207 cm ūgio lietuvis per 28 minutes vidutiniškai rinko po 9,7 taško ir 4,4 atšokusio kamuolio.

Nors dabar D. Adomaičio kandidatų sąraše yra net 19 krepšininkų, tačiau penktadienį Palangoje pasirodys tik 15. Prie plušėsiančių kolegų Mantas Kalnietis prisijungs liepos 24 dieną, Jonas Mačiulis – liepos 30-ąją, o D. Motiejūno ir D. Sabonio likimas kol kas nėra neaiškus.

Pajūryje mūsiškiai sportuos iki rugpjūčio 3 dienos, o 4-ąją persikels į Klaipėdą, kurioje dalyvaus dviejų dienų turnyre.

Į pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą kviečiamų kandidatų sąrašas:

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“)
Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)
Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)
Adas Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“)
Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)
Marius Grigonis (Berlyno ALBA)
Martynas Gecevičius (Saragosos „Tecnyconta“)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“)
Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)
Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“)
Donatas Motiejūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“)
Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Martynas Sajus (Kauno „Žalgiris“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)