30-metis „EA7 Emporio Armani“ gynėjas vienas iš vėliausiai į Palangą atvykusių rinktinės kandidatų. Paskutiniai prie komandos draugų prisidėjo Donatas Motiejūnas ir Jonas Mačiulis.

M. Kalnietis nacionalinėje ekipoje debiutavo 2006 metais pasaulio čempionate. Su Lietuvos rinktine jis 2010 metais iškovojo planetos pirmenybių bronzą, o 2013 ir 2015 metais tapo Europos vicečempionu.

2015 metų Europos čempionate M. Kalnietis vidutiniškai per rungtynes pelnė 10,6 taško, atliko 7,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo 2,9 kamuolio.

Rugpjūčio 4-5 dienomis Klaipėdoje Lietuvos rinktinės kandidatų laukia pirmasis testas. Kontroliniame keturių komandų turnyre pirmiausiai susigrums Lietuva su Lenkija ir Gruzija su Latvija.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis Izraelyje, Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Finalinis etapas numatytas Stambule.

Lietuvos rinktinė Izraelyje žais B grupėje su Ukraina, Izraelis, Gruzija, Italija ir Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)