„Be abejonės nepasinaudojome proga“, – į rūbinę nurūkusius komandos draugus mix zonoje „pridengė“ visiems iš eilės žurnalistams tiek latvių, tiek rusų, tiek anglų kalbomis atsakinėjęs Davis Bertanis.

Jis į slovėnų krepšį sumetė 23 taškus, o Kristapas Porzingis – net 34, tačiau net ir tai neišgelbėjo Latvijos komandos.

„Gynyba. Gynyba, – Krepšinis.lt paklaustas, kas nulėmė nesėkmę, net dukart pakartojo San Antonijaus „Spurs“ narys. – Jie pelnė 103 taškus, o mes – mažiau.“

„Abi komandos nusipelnė vietos pusfinalyje, nes pademonstravo puikų krepšinį. Mums patiko Stambule žaisti paskutines dvi savaites, norėtume čia likti ir iki čempionato pabaigos, bet laimėti gali tik viena komanda“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Latvijos rinktinės kapitonas Janis Blūmas.

Jis kartu su jaunaisiais kolegomis pademonstravo išties įspūdingą kovotojų charakterį: pirmame kėlinyje latviai turėjo 15, trečiame – 12, o ketvirto pabaigoje – net 9 taškų deficitą. Tačiau į visus Slovėnijos rinktinės spurtus ir braliukai atsakydavo savo atakų banga.

92:93 – tokie skaičiai degė švieslentėje likus žaisti 1:51 sek., tačiau išsikapstyti latviams vis tiek nepavyko. Šaltakraujiškiau mačo pabaigą sužaidę Slovėnijos krepšininkai prasibrovė į pusfinalį.

„Buvo įdomios rungtynės. Net neturiu ką kalbėti apie puolimą – neturėjome jokių bėdų pelnyti taškus. Bet jeigu įmeti 97 taškus ir vis tiek pralaimi, tai... Nenoriu sakyti, kad gynybos nebuvo, bet..., – atlikdamas ilgą monologą šypsojosi Ainaras Bagatskis. – Praktiškai visą savo gyvenimą praleidau krepšinyje, bet dar niekada nemačiau tokios puikios energijos. Vau.“

Bet dar labiau atsistebėti latvių vairininkas negalėjo žvelgdamas į statistikos protokolą: slovėnai metė net 39 baudų metimus ir pataikė 32, o latviai realizavo 15 iš 18. Negana to, mūsų kaimynai kovą dėl kamuolių pralaimėjo net 28:42.

Tačiau jie vis tiek laikėsi iki pat paskutinių akimirkų.

„Žinote, tai paskutinės rungtynės: laimi arba važiuoji namo, todėl neturėjome kito pasirinkimo“, – nuleidęs galvą aiškino D. Bertanis.

„Vienas geras epizodas gynyboje, vienas atkovotas kamuolys, viena sustabdyta ataka ir rezultatas galėjo būti kitoks“, – rankomis skėsčiojo A. Bagatskis.

Akiai gražiose rungtynėse nemažai prieskonių pridėjo ir pro kraštus besiliejusios emocijos. Jau pirmo kėlinio pabaigoje tarp abiejų komandų žaidėjų įvyko apsistumdymas, po kurio nesportine pražanga buvo nubaustas Janis Timma.

Varžovams į akis ne kartą šoko ir K. Porzingis, galiausiai pratrūkęs pačioje dvikovos pabaigoje – po neleistinai Anthony Randolpho atlikto veiksmo 22-ejų Latvijos supertalentas puolė aiškintis santykių su natūralizuotu slovėnu.

Tuomet teisėjai iš kišenių išsitraukė puokštę techninių pražangų: jomis buvo nubaustas tiek Kristapas, tiek Anthony, tiek Davis, tiek ir visas slovėnų suolas.

„Negali gerai žaisti be emocijų – reikia turėti emocijų rungtynėse, tačiau jas reikia kontroliuoti, – kalbėdamas su Krepšinis.lt pabrėžė latvių treneris. – Turime išmokti žaisti tokios svarbos rungtynes, kai varžovai, vaidina, griuvinėja, verkia – mes tokių dalykų dar nežinome.“

Ketvirtfinalyje Latvijos krepšininkai krito antrame Europos čempionate iš eilės. Ir nors jų šalies federacija prieš pirmenybes tikslo nebuvo iškėlusi, o nepatekimas tarp elito ketverto taip pat kaimynams nėra tragedija, jie patys Stambule tikėjosi kiek kitokio finišo.

„Aišku, kad esame nusiminę – praradome galimybę žengti į pusfinalį. Tiek aš, tiek komanda yra nusivylusi. Mes planavome čia nuveikti skambius darbus. Jeigu pažiūrėtumėte į amžių, mes esame viena jauniausių komandų turnyre, todėl esu įsitikinęs, kad šių žaidėjų geriausi metai ateis po 2-3 metų“, – pozityviai į ateitį žvelgė A. Bagatskis.

„Jau šiame čempionate parodėme, kad esame pajėgūs kovoti dėl medalių. Tiesiog turime visas 40 minučių demonstruoti gerą krepšinio lygį“, – nusivylimo neslėpė ir D. Bertanis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)