Tai D. Adomaitis atskleidė antradienį viešėdamas specialioje DELFI laidoje „2 prieš 2“.

LKF prieš Europos pirmenybes buvo iškėlusi tikslą užimti 1-5 vietas. Bet Lietuvos ekipa suklupo aštuntfinalyje, 64:77 nusileidusi graikams.

„Daug priežasčių sukrito į vieną vietą. Faktas, kad tikslai yra neįgyvendinti. Pralaimėjimas aštuntfinalyje netenkina nei sirgalių, nei mūsų pačių – trenerių, žaidėjų. Tai skaudu, tačiau reikia tai priimti kaip faktą, padaryti išvadas ir dirbti toliau“, – keturias pergales ir dvi nesėkmes Tel Avive bei Stambule surinkusių auklėtinių galutinį rezultatą komentavo D. Adomaitis.

43-ejų specialistas buvo jauniausias tarp Europos čempionato dalyvių vairininkų. Praėjusį spalį jis sudarė sutartį su LKF visam 2020 metų Tokijo žaidynių olimpiniam ciklui.

Paklaustas, kaip elgtųsi pajutęs spaudimą trauktis iš pareigų anksčiau laiko, D. Adomaitis teigė neskubantis priimti sprendimų.

„Tai – normalus spaudimas, koks gali būti bet kuriame darbe, kai tu esi vadovas. Aš esu įsipareigojęs dirbti šiame olimpiniame cikle. Kitą savaitę turėsime susirinkimą federacijoje ir bus apie tai padiskutuota. Manau, nėra labai sunku prisiimti atsakomybę ir pasakyti: taip, atsistatydinu. Nėra sunku tą padaryti. Niekas nesilaiko įsikibęs tų pareigų, nes pirmiausia tai yra didelė atsakomybė. Žinant visą dabartinę situaciją, palaukime kitos savaitės, pakalbėsime, tada ir bus tas sprendimas priimtas“, – kalbėjo rinktinės vyriausiasis treneris.

Primename, kad pirmame Europos čempionato etape Lietuvos rinktinė buvo stipriausia B grupėje, laimėjusi 4 iš 5 dvikovų. Tačiau praėjusį šeštadienį aštuntfinalyje D. Adomaičio auklėtiniai kapituliavo prieš graikus 64:77.

Šis lietuvių pasirodymas Senojo žemyno pirmenybėse buvo prasčiausias nuo 2009-ųjų, kai Ramūno Butauto treniruojama ekipa Lenkijoje liko vienuolikta.

2011 metais Lietuvos komanda buvo penkta, 2013 ir 2015 metais tapo vicečempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)