Jei Dainiaus Adomaičio auklėtiniams B grupėje reikėjo nusipurtyti šaltą vandenį, kurį jau pirmose rungtynėse ant jų išliejo gruzinai, Vokietijos rinktinė turėjo atsigauti po šoko mače su Izraeliu.

Trečiame ture pirmadienį vokiečiai ketvirto kėlinio pradžioje dar pirmavo 16 taškų, bet tuomet sustingo tarsi Jonas Valančiūnas pagarsėjusioje spaudos konferencijoje ir buvo priversti pripažinti pralaimėjimą 80:82.

Atsitiesė lietuviai, susikūprinę neliko ir Chriso Flemingo auklėtiniai: antradienį tribūnose stebint visam Lietuvos rinktinės trenerių štabui jie dar kartą pademonstravo vokišką tvarką gindamiesi ir 61:55 nugalėjo Italiją.

Senojo žemyno pirmenybėse tarp 24 komandų Vokietijos rinktinė pagal į savo krepšį praleidžiamų taškų vidurkį kol kas yra trečia (64,25). Dar mažiau įsisiautėti varžovams leidžia tik Ispanija (59,75) ir ta pati Italija (63,25).

Palyginimui, į Lietuvos rinktinės krepšį varžovai vidutiniškai pasiunčia 71,75 taško.

Vis dėlto Johannesas Voigtmannas nėra įsitikinęs, jog trečiadienio akistata su lietuviais nesugadins jo ekipos statistikos.

„Lietuviai turi gerų metikų kaip ir italai, pavyzdžiui, Mindaugą Kuzminską. Bet mums dar reikės rūpintis ir žaidimu baudos aikštelėje. Todėl manau, kad apsiginti bus dar sunkiau“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, nuogąstavo vidurio puolėjas.

Praėjusiame sezone Eurolygoje puikiai užsirekomendavęs 24-erių Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) klubo legionierius dar niekada nėra žaidęs prieš pagrindinį Lietuvos rinktinės ledlaužį po krepšiu – Joną Valančiūną.

Tačiau numano, kas jo laukia.

„Puikiai žinau J. Valančiūną. Tai aukštas, stiprus vyras, ilgomis rankomis. Bus labai nelengva“, – sakė 209 cm ūgio žaidėjas.

Bet Ch. Flemingas turi prabangą, kokia pasigirti negalėjo nė vienas ankstesnių lietuvių varžovų treneris – platus priekinės linijos krepšininkų pasirinkimas leidžia jam dažnai keisti savo aukštaūgius.

O vokiečių vedlio puolime – Atlantos „Hawks“ klubo įžaidėjo Denniso Schroderio – apskritai galėtų pavydėti visos Europos rinktinės, gal tik išskyrus Ispaniją, Prancūziją ar Slovėniją.

Gynėjas rezultatyviausių pirmenybių žaidėjų sąraše užima antrą vietą (vid. 23 taškai), nusileisdamas vien slovėnui Goranui Dragičiui (25 tšk.).

Tad vokiečiai turi pakankamai raumenų, kad galėtų rimtai susikibti su lietuviais dėl B grupės lentelės viršūnės. Tik trečiadienio dvikovos jie, regis, itin nesureikšmina, ypač po to, kai jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

„Tai nėra „gyvenk arba mirk“ kategorijos rungtynės. Mirti mes nebegalime – bent jau ne taip greitai, – juokėsi J. Voigtmannas. – Jei pažiūrėsite į A grupę, pamatysite ten labai geras komandas. Tad aštuntfinalyje bus sunku bet kokiu atveju, kurią vietą patys beužimtume. Aišku, laimėti grupės varžybas vis tiek būtų puiku.“

Rungtynių tarp Lietuvos ir Vokietijos nugalėtojai atkrintamąsias varžybas pradės akistata su Graikija arba Lenkija. Šios komandos trečiadienį nuo 17.30 val. tarpusavyje aiškinsis, kam atiteks ketvirta vieta A grupėje ir paskutinis bilietas iš Helsinkio į Stambulą.

O lietuvių ir vokiečių susitikimo pralaimėtojams teoriškai dar gresia pasimatymas tiek su Slovėnija, tiek su Prancūzija, tiek su Suomija.

Primename, kad Lietuva ir Vokietija savo sąskaitose kol kas turi po 3 pergales ir 1 nesėkmę.

Lietuviai nusileido Gruzijai (77:79), o vėliau įveikė Izraelį (88:73), Italiją (78:73) ir Ukrainą (94:62).

Vokiečiai nugalėjo Ukrainą (75:63), Gruziją (67:57), kluptelėjo prieš Izraelį (80:82) ir pranoko Italiją (61:55).

Rungtynės tarp Lietuvos ir Vokietijos trečiadienį prasidės 14.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)