„Patys matėte: iš pradžių nelabai kaip, – paklaustas, kaip vertina savo šios vasaros debiutą, šyptelėjo J. Mačiulis. – Pabaigoje jau sekėsi ir geriau pataikyti, ir geriau sužaisti gynyboje. Bet dar yra kur pasistengti – reikia ir kvėpavimą pagauti po treniruočių lauke, reikia ir komandos draugus pajausti, nes vėliau prisijungiau. Dar yra to laiko, todėl reikia toliau dirbti.“

Pats paskutinis „Vanagupės“ viešbutyje pasirodęs 32-ejų metų kaunietis jau pirmose savo draugiškose rungtynėse sugebėjo įšokti į komandos rezultatyviausiųjų sąrašą – kartu su Jonu Valančiūnu surinko po 12 taškų ir pagal šį rodiklį nusileido tik 21 tašką pelniusiam Mindaugui Kuzminskui.

Tiesa, J. Mačiuliui, kaip ir visai rinktinei, prastai sekėsi mesti iš tolimesnių distancijų. Puolėjo išmestas kamuolys tinklelį skrodė tik 2 kartus iš 8, o visa komanda per 40 minučių pataikė vos 9 tritaškius iš 33.

„Aišku, buvo tų tritaškių ir ne iš laisvų pozicijų, bet manau, kad daugiau nei 60-70 procentų jų išmetėme visiškai laisvi. Tik kad nepataikėme – čia jau yra kita medalio pusė. Reikės ateityje išspręsti ir šią problemą bei pradėti pataikyti, nes visos komandos žino mūsų stiprybę po krepšiu, spaudžiasi ir palieka metikus. Todėl paprasčiausiai reikia pataikyti“, – pabrėžė jis.

Bent vienu tritaškiu daugiau – ir pergalė būtų buvusi D. Adomaičio auklėtinių rankose. Nors vienu metu Lietuvos rinktinė turėjo net 15 taškų deficitą, mačas baigėsi kroatų pergale vos vieno metimo atstumu – 80:82.

„Pradėjome žymiai geriau judėti gynyboje – nebuvo neprotingų pagalbų: jau rungtynių metu išsisprendėme keletą rotacijų, todėl gynyba pasidarė. O ir toks vaizdas susidarė, kad jie šiek tiek pavargo, – spurto priežastį įvardijo J. Mačiulis.

– Turėjome šansą laimėti, bet nepavyko. Kai kuriems tai buvo pirmos rungtynės, todėl žaidėjams dar reikia pajusti ritmą. Iš pradžių sekėsi įdomiai – neradome sprendimų puolime ir gynyboje reikia šiek tiek persiorientuoti, kai su vienu ar kitu dideliu žaidžiame pikenrolus. Taip kad yra dar kur tobulėti, o draugiškos rungtynės tam ir yra skirtos – bandysime visą tai išspręsti.“

Bet tai nebuvo vienintelis lietuvių išbandymas Orleane – ketvirtadienio vakarą jų laukia akistata su šeimininkais prancūzais, kurie Kroatijos komandai taip pat pralaimėjo pačioje susitikimo pabaigoje (87:92).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)