„Graikija turi pamiršti tai, kas nutiko pirmajame varžybų etape. Apmaudūs pralaimėjimai Suomijai, Slovėnijai ir Prancūzijai, pergalė prieš gerokai silpnesnę Islandiją ir vargais negalais įveikta Lenkija. Helsinkyje mes pamatėme silpnąsias savo komandos puses, vidinės „chemijos“ stoką.

Privalome tai palikti istorijai ir žengti pirmyn, nors iššūkis kelyje į ketvirtfinalį laukia labai nelengvas – visuomet pavojinga Lietuva“, – šeštadienio vakarą Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje vyksiančią dvikovą su lietuviais anonsuoja graikų portalas Sport24.gr.

Užmiršti tai, kas vyko pirmajame Europos čempionato etape, bando ir patys vos ketvirtąją vietą A grupėje užėmę Graikijos krepšininkai. Kad ambicijų varžovų komanda turi per akis, galima suprasti iš patyrusio 32-ejų metų graikų puolėjo G. Printezio kalbų.

„Mes Helsinkyje tikrai nežaidėme tokio krepšinio, kokį galime žaisti. Atkrintamosios varžybos – visiškai kitokios. Vienos rungtynės lemia viską. Čia visai kita įtampa, visiškai kita atmosfera. Taip, pirmame etape mes nebuvome geri.Taip, Lietuva yra patyrusi komanda, tačiau ir Graikija yra patyrusi komanda.

Jeigu žaisime savo krepšinį, mes turime galimybių nugalėti. Mes dar neparodėme nė 50 procentų savo galimybių aikštelėje“, – penktadienio vakarą po vėlyvos graikų treniruotės Lietuvos žurnalistams pareiškė Pirėjo „Olympiakos“ komandos puolėjas.

G. Printezio teigimu, Lietuvos rinktinė turi du aiškius lyderius, kuriems aštuntfinalio rungtynėse šeštadienį būsimi mūsų varžovai ir skirs patį didžiausią dėmesį.

„Lietuvos rinktinė turi du kertinius žaidėjus. Tai – Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas. Ši komanda turi vidinę „chemiją“, yra susižaidusi, tačiau jeigu mes sugebėsime išvengti varžovų taškų greitose atakose ir pristabdysime Valančiūną su Kuzminsku, mes turime galimybių laimėti“, – dėstė 206 cm ūgio krepšininkas.

Visgi netrukus dukart Eurolygos čempionas patikslino savo mintį.

„Nenoriu pasakyti, kad Lietuva yra dviejų žaidėjų komanda – problemų gali sukelti ir kiti krepšininkai. Lietuvių rinktinėje yra Donatas Motiejūnas, yra geras krepšininkas Jonas Mačiulis, taip pat Mantas Kalnietis. Mes negalime susitelkti vien tik ties Valančiūnu. Turime žaisti komandinį krepšinį ir rimtai vertinti visą varžovų komandą“, – lietuviškas pavardes vardijo G. Printezis.

„Išskyrus pirmas rungtynes su Gruzija, Lietuva šiame čempionate žaidė gerai, todėl lengva nebus. Bet mes tikime savimi, mes galime nugalėti“, – dar kartą pažymėjo graikas, šiame čempionate pagal rezultatyvumą (vid. 14 taškų per rungtynes) savo ekipoje nusileidžiantis tik gynėjui Kostui Sloukui.

Pastarasis 27-erių krepšininkas, vidutiniškai renkantis po 15,2 taško ir atliekantis po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, kažkuria prasme Stambule galės jaustis kaip namuose. K. Sloukas atstovauja didžiausio Turkijos miesto „Fenerbahče“ komandai ir su ja praėjusį sezoną tapo Eurolygos čempionu.

„Kelias link Europos čempionato titulo visuomet yra kupinas kliūčių. Graikija turi įveikti šį barjerą prieš susitikdama su Kroatijos, Serbijos ir Ispanijos rinktinėmis. Tegul šis šeštadienis rinktinei tampa nauja pradžia“, – savo krepšininkus ragina Sport24.gr.

Ar graikai sugebės pademonstruoti „kito lygio“ krepšinį, bus galima įsitikinti vėlų šeštadienio vakarą. Kova dėl bilieto į ketvirtfinalį Stambule prasidės 21.30 val.

Eurobasket 2017 aštuntfinalio schema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)