Manto Kalniečio „alley-oop'as“ Jonui Valančiūnui, Donato Motiejūno dvitaškis su pražanga ir gražuolis puskablis bei aštrus Manto reidas link krepšio (9:2).

Tritaškiai, pavojingi reidai ir skrydžiai virš Ukrainos krepšio – taip atrodė pirmasis lietuvių kėlinys, kurį dar ir vainikavo Mindaugo Kuzminsko tritaškis nuo lentos iš 9 metrų.

Tačiau akimirksniu susikrauta 17 taškų persvara antrame ketvirtyje ėmė tirpti, kai mūsiškiai prarado pozicijas po krepšiais ir leido įsismaginti Artiomui Pustovojui. 216 cm ūgio ukrainiečių bokštas netgi iš kantrybės išvedė D. Adomaitį – nacionalinės komandos vairininkas neapsikentęs ant suolo pasodino Artūrą Gudaitį ir šiam dar paleido pastabų tiradą, o netrukus ir buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (29:24).

„Ne koncentracijos stoka, o atsakomybė. Tai buvo mažų darbas, o ne didelių problema: prie pasikeitimo didelis perima mažą, o mažam reikėjo atsitverti. Ir taip po vieną kartą buvo „mano klaida“, „mano klaida“, o kai aikštelėje žaidžia 11 žaidėjų, tai gaunasi 11 klaidų. Čia buvo didžiausia problema“, – prastą atkarpą aiškino treneris.

Tiesa, po pasitarimo vaizdas ėmė gerėti – susitvarkius gynybai, ėmė augti ir pranašumas, kuris prieš pertrauką vėl buvo gana solidus ir siekė 14 taškų.

Verta pažymėti, kad ukrainiečiai vien per antrą kėlinį atkovojo net 13 kamuolių, iš kurių – net 6 puolime. Tuo metu A. Pustovojus vienas pats spėjo surinkti 12 taškų ir 6 atšokusius kamuolius.

Tačiau po pertraukos Lietuvos komanda vaizdui pasikartoti jau nebeleido – prie užsivedusio ir po krepšiais dominavusio Jono Valančiūno prisijungė Mindaugas Kuzminskas, Martynas Gecevičius, o ir debiutantas Eimantas Bendžius sugebėjo pelnyti pirmuosius taškus Europos čempionate.

Per 30 minučių susikrauta 25 taškų persvarą ukrainiečiams tapo nebepanaikinama. Lietuviai užtikrintai finišavo ir šventė jau trečią pergalę iš eilės bei šoktelėjo į B grupės turnyro lentelės viršūnę.

„Buvo gera koncentracija. Kaip matėte, vienu metu paleidome susikaupimą ir jie iš karto spurtą surengė. Gynyboje buvo intensyvumas, kokį norėjome. Ir, svarbiausia, kad antroje pusėje susitvarkėme su jų atkovotais kamuoliais puolime. Tikrai geros rungtynės, – pasidžiaugė rinktinės vairininkas.

– Mane labiausiai tenkina rotacija: vieną dieną kažką duoda vienas, kitą – kitas. Kiekvienas žaidėjas įneša savo indėlį – tai mane labiausiai tenkina. Galima sakyti, kad kažkiek ir progresuojame. Be to, klaidų grafoje šiandien degė skaičius 11, o ne 16. Tikiuosi, kad ir čia dar progresuosime.“

Ši pergalė ne tik užtikrino lietuviams bilietą į Stambule vyksiančias atkrintamųjų kovas, bet ir leido bent trumpam įsitaisyti B grupės viršūnėje.

„Meluočiau sakydamas, kad ne, neramiau. Taip, kažkiek ramiau, bet mes liekame susikoncentravę į savo darbą“, – užmigti ant laurų neketino D. Adomaitis.

Trečiadienio popietę, nuo 14.45 val., Lietuvos komandos laukia kaktomuša prieš Vokietijos krepšininkus – būtent ji gali nulemti pirmosios vietos B grupėje likimą. Bet galbūt rinktinės trenerių štabas jau žvalgosi ir į potencialius varžovus aštuntfinalyje?

„Yra geras dalykas, kad du televizijos kanalai rodo visą krepšinį, – šyptelėjo D. Adomaitis. – Yra arba pasiruošimas rungtynėms, arba treniruotė, arba rungtynės, arba kitų grupių kovų stebėjimas. Kažkiek matėme rungtynių, bet dar koncentruojamės čia, o ne ten.“

Mūsiškiams pirmame atkrintamųjų varžybų etape teks grumtis prieš vieną į A grupės komandų. Helsinkyje dėl geresnių pozicijų šiuo metu varžosi Prancūzijos, Graikijos, Slovėnijos, Islandijos, Lenkijos ir Suomijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)