Praėjusią savaitę Orleane lietuviai patyrė triuškinamą pralaimėjimą rezultatu 77:98, todėl savo žiūrovų akivaizdoje neabejotinai sieks revanšo. Treneris Dainius Adomaitis papasakojo apie pasiruošimą ir būsimas rungtynes.

- Kaip pavyko išnaudoti laisvas dienas ruošiantis rytojaus rungtynėms?

- Viskas pavyko, manau gerai. Pagaliau turėjome dvi pilnavertes treniruotes su visais rinktinėje esančiais žaidėjais. Prieš rungtynes su Prancūzija keli žaidėjai buvo apsinuodiję, tačiau dabar visi
sveiki.

- Analizavote rungtynes Prancūzijoje, kokios didžiausios klaidos? Kokie pastebėjimai?

- Visiškai nebuvo individualios gynybos, turėjome daug geriau gintis, tačiau nepavyko. Praleidome daug lengvų taškų. Stebėjome mačo vaizdo įrašą, aiškinomės ir dabar, manau, viskas daug geriau.

- Kas laukia rytoj? Kokio plano laikysitės?

- Pirmiausia reikėtų susitvarkyti su mūsų mentalitetu, turime suprasti, kad tai nors ir draugiškos
rungtynės, tačiau varžovas yra rimtas ir turime kovoti tik dėl pergalės.

- Kokį įspūdį treniruotėje paliko Evaldas Kairys?

- Kol kas su juo yra viskas gerai, rytoj spręsim, kas tikrai galės žaisti, o kas ne.

- Minėjote, kad jau reikia iškovoti pergalę, ar rytoj bus mažiau eksperimentų, nes pavyzdžiui Prancūzijoje leidote pasireikšti ir mažiau rungtyniaujantiems žaidėjams?

- Žinote, visiems norisi laimėti, visi norime pergalės, aš asmeniškai noriu kokybės žaidime ir rytoj turėsime galimybę parodyti gerą žaidimą.

- Kada paaiškės galutinis 12-ukas?

- Artimiausiomis dienomis, manau, iki išvykos į Latviją.

- Atsisakėte Roko Giedraičio paslaugų. Koki įspūdį paliko šis žaidėjas?

- Rokas yra ateities žaidėjas ir aš labai tikiuosi, kad jis ir toliau tobulės ir dar pamatysime jį rinktinėje. Jis susipažino su rinktine, sunkiai dirbo ir žengė žingsnį į priekį.

- Praėjusiose rungtynėse sunkiai sustabdėte Evaną Fournierą, Nando De Colo, ar rytoj skirsite daugiau dėmesio jų priežiūrai, ar visgi labiau stengsitės vykdyti savo uždavinius?

- Jų gynėjų linija yra ypatingai stipri, ypač E. Fournieras, kuris žaidžia per kelias pozicijas ir yra labai universalus žaidėjas. Jie puikiai skirstė kamuolį, o mūsų problema buvo gynyba ant perimetro, jie gerai atmetinėjo ties tritaškiais.

- Turnyre Prancūzijoje Donatas Motiejūnas atrodė lyg nesavas. Ar teko su juo pakalbėti, kad galbūt neskubėtų priimdamas sprendimus?

- Jam reikia laiko priprasti rungtyniauti tiek centro, tiek sunkiojo krašto pozicijose.

Žinote, tai atsiranda iš didelio noro, jis labai nori įrodyti ir pats sau, ir komandai, tačiau kartais jis tiesiog perdega. Jam reikia laiko priprasti rungtyniauti tiek centru, tiek sunkiuoju kraštu.

Rugpjūčio 15-ą mačas su Prancūzija vyks Kaune „Žalgirio“ arenoje, rungtynių pradžia 19.30 val.

Lietuva Europos čempionate žais B grupėje su Gruzija, Izraeliu, Italija, Ukraina ir Vokietija.

Prancūzijos rinktinės varžovės A grupėje bus Lenkija, Graikija, Suomija, Islandija ir Slovėnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)