Prabėgus beveik savaitei nuo atvykimo į Tel Avivą (Izraelis), burnos dar nepravėrė Jonas Mačiulis ir keliomis dienomis vėliau prie komandos prisijungęs Donatas Motiejūnas, atmetantys visas žiniasklaidas užklausas. Vienintelė išimtis – D. Motiejūno pokalbis su oficialia Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) interneto svetaine, kuriai duoti interviu žaidėjai yra įpareigoti.

Susiklosčius tokiai situacijai, kalbesniems rinktinės krepšininkams – pirmiausia, Mindaugui Kuzminskui – tenka darbuotis „dviem etatais“.

Krepšinis.lt pasiteiravus D. Adomaičio nuomonės apie tokį kai kurių žaidėjų atsiribojimą, šis tvirtino nieko apie tai nežinantis.

„Negaliu to komentuoti, nes pirmą kartą išgirdau“, – sakė komandos vyriausiasis treneris.

Pačiam D. Adomaičiui dabar labiausiai rūpi atsakymai į klausimus apie Ukrainos rinktinės žaidimą.

Antradienį nuo 15.45 val. lietuviai su pastarąja stos į kovą ketvirtame pirmenybių ture.

Kirilo Fesenkos, Sergejaus Gladyro ir Pooh Jeterio prieš Europos čempionatą netekusi Ukrainos komanda pralaimėjo vokiečiams ir italams, bet sekmadienį pademonstravo charakterį ir išplėšė pergalę prieš gruzinus.

„Kiekvienose rungtynėse ukrainiečių žaidimas gerėja. Jie žaidžia daug du prieš du, ieško aukštaūgių po krepšiu. Labai svarbus aspektas – gynyba pirmas 8-10 sekundžių. Mat net Ukrainos aukštaūgiai sugeba užbaigti atakas per 3-4 sekundes. Ypač pirma gynybos fazė bus itin svarbi“, – analizavo D. Adomaitis.

– Daug kas turbūt „nurašė“ Ukrainą prieš čempionatą. Tie patys gruzinai nukentėjo galbūt todėl, kad nuvertino varžovus. Nusiteikimas taip pat bus labai svarbu? – paklausėme trenerio

– Mes tą suprantame. Visi žino, kad pergalė prieš Italiją neįveikus ir Ukrainos nereikš nieko. Todėl manau, kad tikrai būsime susikaupę.

– Kaip būtų galima sumažinti klaidų skaičių?

– Mes jį ir akcentuojame, ir kartais specialiai nieko nebesakome. Kas labiau veikia? Vieną kartą nutylėjus suveikė visai gerai (juokiasi – Krepšinis.lt). Dalį tų klaidų sunku paaiškinti, atrodo, kamuolys tiesiog ima ir išslysta. Kitais atvejais klystama dėl to, jog kažkas yra ne savo pozicijoje: ar užtvara bloga, ar perdavimas.

– Kokiuose žaidimo elementuose įžvelgiate rinktinės progresą per trejas sužaistas čempionato rungtynes, kurį atspindi rezultatai?

– Pagrindinis dalykas – komunikacija. Ji tikrai pagerėjo, ypač gynyboje. Paskutinėse rungtynėse, neskaitant dviejų išimčių, ji buvo labai gera. Taip mes sumažinome priešininkų „pigių“ taškų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)