Europos čempionato starte B grupės eiklūs šeimininkų žirgai rymojo arklidėse – Italijos krepšininkai kaip įmanydami stengėsi lėtinti žaidimo spartą, todėl kontratakas mėgstantys žydai neturėjo progų išsitraukti savo pavojingiausio ginklo.

48:69 – tokiu skaudžiu rezultatu turnyrą pradėjo būsimi lietuvių oponentai.

D. Adomaičio teigimu, šie skaičiai nereiškia, jog Izraelio ekipa yra „patrankų mėsa“, bet minčių sukelia.

„Italai juos palaužė, kai pataikė tris tritaškius paeiliui. O prieš tai buvo įdomus žaidimas. Izraelis – be galo pavojinga komanda, sprendžiant iš jos pasirodymo draugiškose rungtynėse prieš čempionatą. Ji labai priklausoma nuo emocijų, todėl mums bus labai svarbu kontroliuoti jų greitą žaidimą. Pirmiausia to galime pasiekti patys nedarydami klaidų“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Tik pirmame mače šis planas sekėsi sunkiai. Lietuviai suklydo 16 kartų ir patys patyrė nesėkmę 77:79 prieš Gruzijos komandą.

– Kaip pakartoti italų sėkmę ir neleisti Izraelio komandai pelnyti 50 taškų? – Krepšinis.lt paklausė D. Adomaičio

– Italai labai gerai kontroliavo rungtynių ritmą. Tai – vienas pagrindinių dalykų, kuriuos turime įgyvendinti. Turime žaisti greitai, bet jokiu būdu ne tiek, kad dalintume varžovams kamuolius. Atakuojant reikės kantrybės. Turime kontroliuoti ir savo emocijas, nes didelis noras kartais pakiša koją. Pavyzdžiui, mače su Gruzija buvo keletas svarbių momentų, kai padarėme grubias klaidas gindamiesi.

– Žaidėjai dabar turėtų labiau atkreipti dėmesį į „pigių taškų“ situacijas?

– Patys suskaičiavote, o aš tikiu matematika. Leidome jiems pelnyti 9 „pigius“ taškus, o patys be reikalo neprasižengdami leidome įmesti dar 4. Tai – jau 13 taškų. Didelis skaičius, galintis lemti rungtynių baigtį.

– Ketinate keisti komandos rotaciją, pavyzdžiui, įtraukti į žaidimą Marių Grigonį?

– Svarstome, manau, kad taip.

– Ar per poilsio dieną reikėjo iš naujo įpūsti komandos kovinę dvasią, smuktelėjusią po nesėkmingos čempionato pradžios?

– Tikrai ne. Diena buvo įprasta: dalį jos skyrėme rungtynių su gruzinais analizei, likusią – Izraelio žaidimo nagrinėjimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)