Dėl akivaizdžios lietuvių persvaros anksčiau ant suolo pasodintas J. Valančiūnas surengė tikrą šou, smaginosi galingais dėjimais ir surinko dvigubą dublį. Per 24 minutes jis pelnė 22 taškus (7/11 dvitaškiai, 8/12 baudos) ir atkovojo 14 kamuolių.

„Rungtynės nebuvo lengvos, ukrainiečiai kabinosi iš visų jėgų, pradžioje žaidė neblogai. Tik antroje mačo pusėje pabėgome nuo jų“, – komentavo vidurio puolėjas.

Iki pertraukos ukrainiečius gelbėjo pirštinę J. Valančiūnui sviedęs A. Pustovojus. Nuo atsarginių suolo pakeltas trenerio Jevgenijaus Murzino priekinės linijos lyderis rezultatyviausių sąraše žaibiškai aplenkė savo tiesioginį oponentą iš Lietuvos – 15-ą min. A. Pustovojus jau buvo surinkęs 14 taškų, o mačą jis baigė savo sąskaitoje turėdamas 29.

„Mobilus, geras vyrukas. Būtent dėl jo pagrindinis ukrainiečių ginklas yra žaidimas du prieš du“, – priešininką pagyrė J. Valančiūnas.

O kalbėdamas apie savo žaidimą, rezultatyvumo šuolį uteniškis paaiškino nepasiteisinusia ukrainiečių gynybos taktika.

„Aš „užsivedęs“ būnu kiekvienose rungtynėse. Tiesiog iki tol visi varžovai dvigubino ar net trigubino gynybą prieš mane. Ukrainiečiai to nedarė, todėl turėjau daugiau laisvės. Tikrai dėl to neįsižeidžiau, galėtų visi taip gintis“, – kvatojosi „centras“.

Nors lietuviai užsitikrino vietą Europos čempionato aštuntfinalyje, kol kas jie neatsipalaiduoja – dar reikės pakovoti dėl pirmos vietos B grupėje.

„Jei laimėsime rytoj, tada jau bus ramiau, o dabar galvojame tik apie tai, kaip nugalėti vokiečius. Jie turi ginklų ir po krepšiu, ir ties tritaškio linija, tad nebus lengva“, – įsitikinęs J. Valančiūnas.

Trečiadienį Lietuvos rinktinė paskutiniame pirmo etapo mače susitiks su Vokietija ir, pergalės atveju, užsitikrins pirmą vietą pogrupyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)