Čempionato simbolika išdabintas GL7X kamuolys žaidėjams sukelia bereikalingų problemų.

Taip tvirtina laišką FIBA pasirašę Borisas Diaw (Prancūzija), Luigi Datome (Italija), Omri Casspi (Izraelis), Adamas Hanga (Vengrija) ir kiti ketvirtadienį prasidedančio turnyro dalyviai.

Anot jų, sudrėkęs nuo prakaito kamuolys „nebeklauso“ – ima slysti iš rankų.

Rašte tvirtinama, kad panašių nusiskundimų turi dauguma į čempionatą atvykusių krepšininkų.

Ne išimtis – Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Man asmeniškai tas kamuolys nėra malonus. Ypač nauji, dar nenaudoti kamuoliai būna slidūs, su tokiais sunku žaisti, – Krepšinis.lt sakė 25-erių Kauno „Žalgirio“ atstovas. – Bet nieko mes nepakeisime, ne nuo mūsų priklauso. Žaisime tokiu kamuoliu, kokį duos.“

„Kol naujas, kamuolys tikrai slidokas, bet paskui „kimba“ prie rankos visai neblogai. Reikia tik priprasti“, – pridūrė pirmosios Lietuvos rinktinės varžovės Gruzijos įžaidėjas Mike'as Dixonas.

Eurolygoje ir Europos taurės varžybose rungtyniaujama „Spalding“ produkcija, Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – ilgamečio FIBA partnerio „Molten“ kamuoliais, bet kito modelio.

Skundą pateikę žaidėjai nekelia ultimatumų ir nereikalauja keisti pagrindinės žaidimo priemonės. Bet krepšininkai išreiškė nusivylimą dėl to, jog kurdamas naują kamuolį gamintojas su jais nesikonsultavo.

FIBA atstovai Krepšinis.lt žadėjo, jog ateityje į žaidėjų nuomonę tokiu opiu klausimu bus atsižvelgiama labiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)