Linguojant „Mercedes-Benz“ arenai, jos šeimininkai antradienį įspūdingą ketvirtfinalio susitikimą laimėjo rezultatu 107:96. Pusfinalyje penktadienį vokiečiai stos prieš Ispaniją.

Vienas laimingiausių po pergalės buvo Kauno „Žalgiryje“ praėjusį sezoną rungtyniavęs Nielsas Giffey – vokiečiai teisę kovoti dėl medalių užsitikrino jo gimtajame mieste, gerai pažįstamiems aistruoliams regint aršias grumtynes pirmiausia su Graikijos megažvaigžde Gianniu Antetokounmpo.

Milvokio „Bucks“ (NBA) klubo lyderis nesulaukė mačo pabaigos, kadangi paskutiniame ketvirtyje buvo išvarytas iš aikštės dėl antros nesportinės pražangos. Iki to laiko 27-erių 211 cm ūgio monstras per pusvalandį aikštėje spėjo pelnyti 31 tašką, sugriebti 7 atšokusius kamuolius ir atlikti 8 rezultatyvius perdavimus.

G. Antetokounmpo taip pat perėmė 3 kamuolius, bet pats suklydo 5 kartus ir pataikė tik 1 iš 5 tolimų metimų. Jo „+/-“ rodiklis buvo vienas žemiausių komandoje (-19).

„Didi pergalė mums ir visam Berlynui. Koks buvo mūšis! Buvo sunku sustabdyti graikus: Giannį turėjome dengti penkiese. Mums padėjo sirgaliai, tai buvo išties ypatingas vakaras. Dabar laukia Ispanija – visiškai kitoks varžovas, todėl ir pasiruošti turėsime visiškai kitaip“, – komentavo N. Giffey.

Pačio 31-erių puolėjo asmeninis pasirodymas antradienį buvo blankus: jis tepelnė 3 taškus.

Tačiau Vokietijos gretose buvo kam svaidyti kamuolį į krepšį. Dennisas Schroderis surinko 26 taškus ir 8 rezultatyvius perdavimus, po 19 pridėjo Franzas Wagneris ir Andreasas Obstas.

Abu pastarieji pataikė po 5 tritaškius iš 7 bandymų. Įspūdinga, ypač turint omenyje faktą, jog F. Wagneris prieš tai tris dienas nesitreniravo dėl traumos ir žaidė suleidus vaistų nuo skausmo injekciją.

„Pasitikėjimas savimi – svarbu visiems krepšininkams. Bet buvo ne mažiau reikšmingų pergalės sudedamųjų nei mūsų metimai: gynyba, varžovų atsitvėrimas, kova dėl atšokusių kamuolių. Tikiuosi, kad pamatę daugiau tokių rungtynių vaikai Vokietijoje ateityje norės žaisti ne tik futbolą, bet ir krepšinį“, – kalbėjo 21-erių Orlando „Magic“ (NBA) atstovas.

6 taškus pasiūlęs Nickas Weileris-Babbas taip pat akcentavo saviškių pastangas gynyboje stabdant G. Antetokounmpo.

„Iš to, ką jis išdarinėja aikštėje, kaip atakuoja ir kaip ginasi, gali nesunkiai suprasti, kodėl tai – dukart naudingiausias NBA krepšininkas. Bet mes puikiai padirbėjome – stengėmės prieš jį pastatyti sieną, kad graikai daugiau žaistų per kitus krepšininkus.

Vis dėlto negalime pernelyg džiūgauti. Darbas nebaigtas, liko du svarbiausi mačai“, – pažymėjo Miuncheno „Bayern“ gynėjas.


Nors finišo tiesioji – dar priešakyje, dabar laukiančios kelios išeiginės – puiki proga atvėsinti galvas.

Ir komandos vairininkas G. Herbertas prisipažino galvojantis apie rasotą bokalą. Tiesa, rinktinės lyderio prašymą finansuoti visos ekipos vakarienę jis griežtai atmetė.

„D. Schroderis jau prašė manęs duoti savo kreditinę kortelę. Bet aš jį įspėjau, jog esu tris kartus išsiskyręs – žaidėjams nepatiktų mano sąskaitoje banko nustatyti limitai“, – po rungtynių spaudos konferencijoje žurnalistus juokino treneris.

Surimtėjęs specialistas, iš kolegų Europos čempionate išsiskiriantis ne pagal protokolą rungtynių metu vilkimu švarku, tikino šįkart galėjęs po didžiosios pertraukos pasilikti rūbinėje – tokie užsivedę esą buvo jo auklėtiniai.

Kaip šeimininkams bepasibaigtų pirmenybės, G. Herberto įsitikinimu, komanda pasirūpino krepšinio ateitimi didžiausioje Europos sąjungos šalyje.

„Žmonės galės sieti save su tuo, ką pamatė per šias savaites. Taigi, mes kuriame vokiško krepšinio identitetą, – sakė „Die Mannschaft“ vairininkas bei patikino, jog turnyrą nori baigti su apdovanojimu. – Dar praėjusį spalį pirmą kartą pasakiau, kad Vokietijos tikslas – laimėti medalį. Žmonės tada žiūrėjo į mane kaip į pamišėlį, bet tokia yra mūsų užduotis.“

Tautiečių triumfą stebėjo pilnutėlė „Mercedes-Benz“ arena – pirmą kartą čempionatui atvykus į Berlyną buvo išparduoti visi 14 tūkst. bilietų. Tiesa, tribūnose buvo ir ne vienas tūkstantis Graikijos sirgalių.

Vokietija Senojo žemyno pirmenybių pusfinalį pasiekė tik trečią kartą istorijoje. 2005 metais naudingiausiu turnyro žaidėju tapusio Dirko Nowitzkio vedama rinktinė pelnė sidabrą. 1993 metais, kai čempionatas taip pat vyko namuose, vokiečiai laimėjo vienintelį savo titulą.

Primename, kad kitame antradienio ketvirtfinalyje Ispanija pranoko Suomiją 100:90.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją