„Prieš mūsų rinktinę stos NBA žvaigždės Domantas Sabonis (Sakramento „Kings“) ir Jonas Valančiūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“). Ir jų išprotėję sirgaliai“, – rašo „Bild“.

Leidinio duomenimis, Kelne yra apie 7000 Lietuvos sirgalių, kurie dar šeštadienį suorganizavo įspūdingas fanų eitynes iki arenos. „Atrodė, kad mieste visur žmonės, apsivilkę geltonai, žaliai ir raudonai“, – tęsė „Bild“.


Labiausiai vokiečiams į akis krito kultiniai Lietuvos rinktinės marškinėliai, kuriais pasipuošę žingsniavo ir mūsų nacionalinės ekipos sirgaliai. Ir ėmė ieškoti atsakymų, kaip su Lietuva susijusi amerikiečių roko grupė „Grateful Dead“.

„Ir tai – tikrai ne mados klyksmas, o padėka“, – už akių savo straipsnyje užbėga „Bild“ autorius.

Vėliau tekste pasakojama istorija apie Lietuvos nepriklausomybę ir 1992 metų Barselonos olimpines žaidynes, kuomet rinktinei trūko visko, o labiausiai – pinigų.

Tuomet „Golden State Warriors“ ekipoje žaidęs Šarūnas Marčiulionis kartu su treneriu Donie Nelsonu ėmė ieškoti galimų rėmėjų, kad surinktų reikiamą biudžetą komandos kelionei į olimpines žaidynes.

Šį pagalbos šauksmą viename laikraštyje perskaitęs roko grupės „Grateful Dead“ narys pasikvietė Š. Marčiulionį ir D. Nelsoną į koncertą, po kurio ne tik išrašė svarų čekį, bet ir pasirūpino rinktinės aprangos dizainu, kurioje – į krepšį dedantis skeletas su nacionalinėmis spalvomis.

Donnie Nelsonas, Šarūnas Marčiulionis / Foto: Miguel Angel Fornies

Lietuvos „Svajonių komanda“ nenuvylė – nuvykusi į Barseloną laimėjo olimpinius bronzos medalius.

„Šis nuostabus gestas gyvas lietuvių širdyse ir po 30 metų – jie „Grateful Dead“ grupės niekuomet nepamirš“, – reziumuoja straipsnio pabaigoje autorius.

Trečiosios B grupės rungtynės Kelne tarp Vokietijos ir Lietuvos rinktinių sekmadienį prasidės 15.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)