Trečiadienį iš Seulo į Donguaną persikėlę Lietuvos krepšininkai jau apsiprato Azijoje.

„Įsikūrėme puikiai, viskas pagal planą. Labai gerai, kad savaitę prieš tai buvome Pietų Korėjoje: dabar atvažiavome į panašų klimatą ir panašią laiko juostą. Pagaliau miegame naktimis, viskas susitvarkė. Net nežinau, prie ko čia prikibti būtų galima“, – patenkintas 27-erių uteniškis.

Pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes Dainiaus Adomaičio treniruojama ekipa su Senegalu žais rugsėjo 1-ąją, 14.30 val. Lietuvos laiku.

Bronziniai praėjusių Afrikos pirmenybių prizininkai pasirengimo ciklo metu sužaidė septynerias kontrolines rungtynes: netikėtai sutriuškino Puerto Riką, palaužė Jordaniją, po sykį nugalėjo ir nusileido Venesuelai, taip pat pralaimėjo Italijai, Rusijai bei Turkijai.

6 iš 9 draugiškų mačų laimėję lietuviai Donguane dėl vietos antrame pirmenybių etape taip pat varžysis su Kanada ir Australija.

„Dabar prasideda tikrosios varžybos. Prieš tai menkos klaidelės irgi kainavo, bet dar galėjai išsikapstyti. Dabar – jokių klaidų, nebegalime nepadaryti visko, kas nuo mūsų priklauso, koncentracija turi būti šimtaprocentinė. Manau, turime puikią komandą, gerą strategiją, dabar nuo mūsų priklauso, kaip susikaupsime, kaip pasiruošime galvose“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

– Arena Donguane turbūt kondicionuojama geriau nei Seule? – paklausėme Memfio „Grizzlies“ klubo aukštaūgio

– Ten tikrai karštoka buvo. Bet dar žiūrėsime, kaip bus čia, kai prisirinks pilna arena žmonių. Jeigu prisirinks... Dabar, kai tuščia, labai gerai.

– Ką koregavote po turnyro Pietų Korėjoje per treniruotes?

– Koregavome gynybą, tai darome kiekvieną kartą, nes varžovai – skirtingi. Žiūrime, kaip jie žaidžia, kaip puola, kokių turi stiprybių.

– Ir kaip žaidžia Senegalo komanda?

– Atletiška, nenuspėjama komanda. Verta dėmesio. Negali jiems leisti daryti to, ko jie nori, nes tada bus labai daug problemų. Sakyčiau, gan pajėgi komanda. Tikrai nereikia jos nuvertinti, tai būtų didžiausia klaida. Turime ruoštis akistatai su labai stipriu varžovu. Bus labai nemenka kova, tai rodo jų pasiruošimo kreivė.

– Ar rungtynės su Angola padėjo pasiruošti Senegalui?

– Nežinau. Visos draugiškos rungtynės padeda. Bet jose mes nežiūrime į varžovus, tobuliname savo pačių žaidimą, kaip išpildyti gynybos ir puolimo tikslus.

– Galite išskirti ką nors be Maurice'o Ndouro Senegalo komandoje?

– Jis – pagrindinis žaidėjas, bet negalima tik apie jį galvoti. Kaip sakiau, nenuspėjama komanda – jie meta trajakus kaip išprotėję, net aukštaūgiai. Reikia gerbti visus žaidėjus, bus reikalų.

– Kaip NBA žaidėjas, tikitės šią lygą sekančios Kinijos publikos simpatijų?

– Mums reikia viso įmanomo palaikymo, kiekvieno pliusiuko. Grupė ne iš lengvųjų, visos komandos yra galinčios iškopti į kitą etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)