Ir ne be reikalo. Lietuvos rinktinės išvyką į Orleaną užbaigė skaudžiu pralaimėjimu prancūzams – namo parsivežė kol kas skaudžiausią šios vasaros nesėkmę (77:98).

„Pagrindiniai tikslai buvo sustabdyti jų žaidimą. Kaip matote, to padaryti nepavyko, nes jie įmetė beveik 100 taškų. Tikrai savo darbo nepadarėme: tiek aš, tiek visa komanda. Gynyboje tikrai nežaidėme komandiškai, bet ir individualiai nežaidėme pakankami stipriai. Leidome jiems žaisti taip, kaip jie norėjo. Ir jie žaidė taip, kaip norėjo. Dėl to ir matome tokį rezultatą“, – komentavo gynėjas.

Skylės mūsiškių gynyboje atsivėrė nuo pat pirmųjų akistatos akimirkų, todėl visas 40 minučių teko būti besivejančiųjų vaidmenyje.

Jau antrame ketvirtyje komandas skyrė net 15 taškų, bet iki pertraukos skirtumą sumažinti pavyko iki septynių. Būtent M. Gecevičius prieš pat sireną švystelėjo tolimą bombą.

Bet rankelė rūbinėje nesušalo – kai Prancūzijos krepšininkai bandė surengti dar vieną spurtą, atakų smaigalyje vis atsidurdavęs snaiperis pataikė dar tris tritaškius.

Prie 4 tikslų tolimų šūvių iš 7 jis dar pridėjo ir dvi taiklias baudas bei mačą baigė su 14 taškų. Kartu su Artūru Gudaičiu Martynas buvo rezultatyviausias rinktinės gretose.

„Tiesiog gavau geras progas metimams. Iš pradžių pramečiau, po to įmečiau. Aš to tikrai nesureikšminu, nes mano darbas ir yra mesti. Dariau tai, ką darau visą laiką“, – ranka į savo pasirodymą numojo M. Gecevičius.

Bet puolimas puolimu, tačiau gynyboje niekaip nepavyko sustabdyti siautėjusių prancūzų. Galiausiai iniciatyvą perėmę šeimininkai mačą užbaigė sirgalius pralinksmindami ir idealiu pikenrolu, kurį užbaigė galingas Kevino Seraphino dėjimas.

„Nesugaudėme jų. Jie žaidžia protingai, komandiškai ir naudojosi kiekviena mūsų silpnybe ir klaida. Tai kiekvieno individualiai problemos, po kurių vėliau atsiranda ir komandinės. Nėra ką sakyti, kai 100 taškų praleidi. Jeigu vienas prieš vieną nesusitvarkome, tai ir komandinė gynyba niekuo nepadės“, – gynybos klaidas svarstė žaidėjas.

Klaidoms išsitaisyti jis kartu su kitais rinktinės kandidatais turės net keturias dienas – rugpjūčio 15-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje bus vėl išbandomos jėgos su prancūzais.

„Tų gerų epizodų kiekvienose rungtynėse daugėja. Šis turnyras buvo naudingas, nes žaidėme su individualiai stipriais žaidėjais ir pamatėme, ką reikia patobulinti per tą laiką, kuris liko. Be to, su jais žaisime dar kartą. Manau, kad turėtų būti pyktis ir noras atsirevanšuoti už pralaimėjimą“, – geresniam rezultatui savų sirgalių akivaizdoje nusiteikti bandė M. Gecevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)