Iki sekmadienio vakaro Vokietija pagrindiniuose turnyruose dar nė sykio nebuvo nugalėjusi Lietuvos – net ir tuomet, kai savo rikiuotėje turėjo ryškiausią Europos žvaigždę Dirką Nowitzkį.

Bet žemyno pirmenybes namuose Gordono Herberto auklėtiniai pradėjo itin skambiai. Šią savaitę vokiečiai parklupdė Prancūziją (76:63) bei Bosniją ir Hercegoviną (92:82), pergalių seriją vokiečiai pratęsė ir mače su Lietuva.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtame kėlinyje gelbėjosi nuo pralaimėjimo, Jono Valančiūno pastangomis Lietuva išlygino rezultatą (89:89), o paskutinės vokiečių atakos metu Dennisas Schroderis prametė iš vidutinio nuotolio.

Pirmo pratęsimo metu lietuviai turėjo 4-ių taškų persvarą (93:89), ne kartą galėjo dar padidinti pranašumą, bet savo šansus praleido. Tuo metu vokiečius gelbėjo D. Schroderis, kuris likus 30 sek. dvitaškiu su pražanga išlygino rezultatą (96:96).

Lietuvių atakos metu puolime prasižengė Marius Grigonis, tad vokiečiams vėl priklausė paskutinė ataka. Šiuo atveju Franzas Wagneris prametė tolimą dvitaškį ir komandos keliavo į antrą pratęsimą.

Jame šeimininkai rėmėsi tolimais D. Schroderio ir Maodo Lo metimais.


Lietuvius gelbėjo antrieji šansai. Likus 28 sek. Rokas Jokubaitis atkovojo kamuolį ir lietuviai galėjo išlyginti arba persverti rezultatą.

I. Brazdeikis prametė dvitaškį, kamuolį atkovojo Arnas Butkevičius, tačiau jo tritaškis paskutinę sekundę tikslo nepasiekė – skaudus pralaimėjimas 107:109.

Lietuvių neišgelbėjo titaniškos Jono Valančiūno pastangos: vidurio puolėjas per 35 min. pelnė 34 taškus ir surinko 45 naudingumo balus.

Europos čempionatas: Lietuva - Vokietija. Jono Valančiūno statistika

Lietuva: Jonas Valančiūnas 34 (10/14 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 14/17 baudos, 14 atk.k. 45 naud.b.), Marius Grigonis 17, Domantas SAbonis 13, Ignas Brazdeikis 12, Mindaugas Kuzminskas 11, Rokas Jokubaitis 7, Arnas Butkevičius 6, Lukas Lekavičius 4, Martynas Echodas 3, Rokas Giedraitis ir Eigirdas Žukauskas po 0.

Vokietija: Franzas Wagneris 32 (36 naud.b.), Dennisas Schroderis 25, Maodo Lo 21, Danielis Theisas 11.



Europos čempionatas: Lietuva - Vokietija. Rungtynių statistika

Savo ruožtu lietuviai 85:92 nusileido titulą ginantiems slovėnams ir 73:77 pralaimėjo Prancūzijos rinktinei.

B grupėje K. Maksvyčio auklėtinių dar lauks akistatos su Vengrijos (antradienį) bei Bosnijos ir Hercegovinos (trečiadienį) krepšininkais.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija 85:92
Rugsėjo 3 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija 73:77
Rugsėjo 4 d., sekmadienį15.30 val.Lietuva – Vokietija 107:109
Rugsėjo 6 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija
Rugsėjo 7 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina


Europos čempionatas – keturiose šalyse, atkrintamosios – Berlyne

Slovėnijos pergale pasibaigusios 2017-ųjų Europos pirmenybės tapo paskutinėmis, organizuotomis pagal senąjį modelį, kai Eurobasket turnyrai per dešimtmetį vykdavo net penkis kartus.

Eurobasket 2022 – jau trečiasis čempionatas iš eilės, kurio grupių varžybos rengiamos skirtingose šalyse, taip sumažinant organizacinę naštą valstybėms. Kaip jau įprasta nuo 2011-ųjų, turnyre iš viso dalyvaus 24 komandos, po šešias burtų keliu padalintos į 4 grupes.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po 4 geriausias komandas, o visos atkrintamosios varžybos bus organizuojamos Vokietijos sostinėje Berlyne, 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 dienomis. Aštuntfinaliai Berlyne suplanuoti rugsėjo 10-11, ketvirtfinaliai – 13-14, o pusfinaliai – 16 dieną. Didžiojo ir mažojo finalo mūšiai vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)