Vidurio puolėjas jau pasveikino D. Motiejūną susilaukus pirmosios atžalos.

Tik ilgai panešioti ant rankų sūnaus 26-erių kaunietis negalėjo – ketvirtadienį jis turėtų prisidėti prie Lietuvos rinktinės, kurią trumpam paliko praėjusį savaitgalį.

Audrai ir jos padariniams Hjustone sugriovus skrydžių tvarkaraščius, dar nežinia, kada tiksliai Tel Avive (Izraelis) pasirodys paskutinysis komandos žaidėjas.

J. Valančiūnas po trečiadienio treniruotės kalbėjo, jog ekipa Europos pirmenybių pradžiai bet kokiu atveju turi nusiteikti vienodai – ar su D. Motiejūnu, ar be jo.

„Dabar mūsų vienuolika. Nežinau, kaip bus rytoj. Bet ką turime, tuo ir reikia verstis, nederėtų ieškoti kažkokios paguodos. Vis tiek yra vienuolika pasiruošusių vyrų“, – sakė Toronto „Raptors“ atstovas.

Ruošdamiesi turnyrui gruzinai parodė, jog B grupėje gali būti kiečiausias riešutėlis. Draugiškose rungtynėse nuo jų rankos krito serbai, graikai, latviai. Krito ir lietuviai, įveikti savo pačių tvirtovėje Klaipėdoje.

Bet J. Valančiūnas mano, jog kontrolinių susitikimų rezultatai nėra tvirtas pamatas prognozių bokštui.

„Draugiškos rungtynės dar nieko nesako, tai – tik pabandymas. Tikros varžybos prasideda dabar. Abi komandos pajėgios, bet kol kas spręsti apie visą grupę per anksti. Pažiūrėsime, kaip seksis mums, kaip atrodys kitos komandos, gal išlįs kokių netikėtumų. Tuomet jau bus kažkas matyti“, – palaukti bent pirmo turo rezultatų norėjo aukštaūgis.

Jei lietuviai suka galvas dėl D. Motiejūno, Gruzijos rinktinėje didžiausias klaustukas – Zaza Pačulija.

Pats gruzinų lyderis tvirtino ketvirtadienį stosiantis į kovą, tam nusiteikę ir Lietuvos krepšininkai, bet varžovai gali nuspręsti kol kas nerizikuoti po čiurnos traumos sveikstančio NBA čempiono sveikata.

Tuomet baudos aikštelėje pirmu smuiku tektų griežti Giorgi Šermadiniui.

„Zaza stiprus fiziškai, moka gerai perduoti kamuolį. Nedaug aukštaūgių taip sugeba. Nebus galima naudoti daug pagalbos ginantis prieš jį.

G. Šermadinis – aktyvesnis žaidėjas, labiau linkęs brautis ir kovoti dėl atšokusių kamuolių. Jo visur pilna. Gruzijos vidurio puolėjai – skirtingi, bet abu stiprūs“, – į laukiančias tiesiogines dvikovas žvelgė J. Valančiūnas.

Lietuvos ir Gruzijos krepšininkų akistata Tel Avive prasidės ketvirtadienio vakarą 18.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)